Merhaba. Bu konuya mesaj gelmemiş bende şu düşüncelerimi bu mesajda hem sizin için hem de sizin gibi olan diğer arkadaşlar için yazacağım:
1: Yaptığınız şey hata değildir. Bunu ilerleyen zamanlarda fark edeceksiniz ve derin bir oh çekeceksiniz. Tabii ki önce muhabbet edip, tanıyıp ondan sonra açılmak daha iyi olurdu çünkü yıllar sonra kim bilir nasıl bir karaktere sahip.
2: Sosyal medyadan açılma durumlarını yapmamanızı tavsiye ederim. Yüz yüze (imkan varsa) en iyisi olur. Çekinseniz ve utansanız bile buna mecbur hissedin. Cesur olun. Daha sonra fark edeceksiniz ki en iyisi yüz yüzedir.
3: İlişki ya da "flört" düşündüğün için bir şeyler hissetmezsin. Bir şeyler hissettiğin için, sevdiğin için ilişki düşünürsün. Belirttiğiniz gibi saçma bir sebep sunan o tarz kızlardan ışık hızı ile uzaklaşın. Manavdan karpuz seçer gibi "hmm ilişki düşünüyorum şöyle bir sevgilim olsa güzel olur, Samet olabilir belki" düşüncesi iğrenç bir durumdur. Ayrıca hayat ve zaman kimseyi beklemez. Sizi cebinizde tutacak ilgi manyaklarına kendinizi harcatmayın.
4: 6 ay çok olmuş ancak yazmak istiyorsan yaz içinde tutma, ne düşünüyorsan aynen yap. Ama yaparken çok umuda kapılma ki sonrasında pişman olma.
5: Kendine hakaret etme lütfen. Siz seviyorsunuz diye karşınızdaki kişinin sevmesi gerekmez. Aynı şekilde seviliyorsunuz diye sevmeniz de gerekmez.
Açıkçası ben bir kızda önce kibir diye bir şey var mı bunu öğrenmeni öneririm. Maalesef günümüz kızları kibirden yürüyemiyorlar, kendilerine yürüyen erkeklere eziyet ediyorlar sonra kenara çekilip "nasip bekliyorum" diyorlar. Ya da "erkeklere ihtiyacımız yok" diyor ve iki cinsiyetin de sahip olduğu rolleri, değerleri, gereksinimlerini algılamıyorsa da sıkıntılı bir durum. İzlediği, yeniden paylaştığı videolar kişinin içten içe düşüncelerini yansıtır. Yansıtmasa bile bilinçaltına girer ve etkilenir. Tehlike sezerseniz yine aynı şekilde uzak durun. Aklı başında birisi ise ve sevdiğinize değecekse ancak bir şeyler olmuyorsa pişman olup üzülmekte ve yakınmakta sorun yok. Bu hakkınızıdır. Yine de denemekten vazgeçmeyin. Bakarsınız nasibiniz odur? Çok güzel zamanar geçirir mutlu olursunuz? Bunlar olmasa bile belki yıllar sonra onu tekrar tanıyıp iyi ki olmamış, ucundan kurtulmuşum dersiniz. Umutsuzluğa kapılmayın.
Tabii ki bunlar benim düşüncelerim olup kişiden kişiye değişebilir. Bir insan ne kadar objektif olabilir ki?