Daha önce yapmış biri olarak, ben kendi web sitemi açarak ilk önce whmcs ile sonra wisecp ile yola devam etmiştim. 2 yıl reseller hosting üzerinden satış yaptım sonra 3 yıl boyunca sanal sunucu üzerinden satış yaparak iyice kitleyi oluşturdum. Daha sonra fiziksel sunucumu almıştım. Ancak ilk yıl sunucu alarak başlasaydım zarar edip kapatırdım kesin. 2. yılı görme ihtimalim yoktu. Birçok gideri mevcut çünkü hem lisanslar hem barındırma hem donanım arızaları vs derken epey masraflı olabiliyor. Tavsiyem sende ufaktan başla. En azından önce sanal sunucuyla veya fiziksel sunucu kiralayarak. Bu arada kirala senin olsun sunucularda ilgini çekebilir.
Okadar değişken bir soru ki. Örnek veriyorum 1 kullanıcı alan adını başka firmadan hostingi benden ve en uygun hostingi alıyordu ayda getirdiği rakam 50-100₺ falan. Bu profildeki 100 kullanıcının aylık getirisi 5-10 bin₺ olur.Hocam genel olarak gelirler nasıldı? "100 kullanıcı başına 10.000 lira kar ediyordum" gibi bir şey söyleyebilir misiniz? Kaç kullanıcıya ulaştığınızda fiziksel sunucu aldınız?
100 kullanıcı başına aylık 10.000 lira kar elde edilemeyeceğini düşünüyorum, sadece kullanıcı sayısına kaç lira kar elde ettiğinizi merak ettim
Evde bu hizmeti verecekseniz ben fiziksel sunucuyu evimde de barındırdım evde olacak iş değil bu. Yedek gücün yok 2. bir internet servis sağlayıcın yok iklimlendirmen yok internet upload hızın düşük. Yani ev bilgisayarı veya profesyonel sunucu ne olursa olsun evde kaliteli bir hizmet veremezsin. Ancak kendin için kurup kullanacaksan olabilir.
Bahsettiğin makineyi bir veri merkezine göndererek barındırma ücreti ödeyerek orada barındırabilirsin. Kasa şeklinde olan bilgisayarları da barındırma hizmeti veriyor çoğu firma. Sadece ECC RAM'in olmadığı için çökmeler yaşanabilir. Diskini RAID yapılandırması ile kullanırsan sorun olmaz. 2. bir güç kaynağın olmadığı için güç kaynağı arızasında değişim yapılana kadar kesinyi yaşarsın. Bir de sunucularda çift işlemci olur böylece çekirdek ve sanal çekirdek sayısı 2 kat yüksek olur. Bu da o sunucuda çok sayıda VDS açıp satışını yapabilirsin anlamına geliyor. Ama siz zaten daha az kişiye aynı kalitede hizmet verebilir miyim sordunuz özetleyecek olursam aynı kalitede olmuyor. Müşterilerin birçoğu kesintisiz ve veri kaybı olmadan bir hizmet bekliyor. Natro'dan koşarak kaçan birçok müşterim vardı mesela. Natro hosting paketi özelliklerinde belirttiği özellikleri veremiyor. Kesintiler çökmeler ikide bir saçma hatalar derken kullanıcı uzaklaşıyor ikinci bir seçenek arıyor.
Ama senin bahsettiğin şekilde ekran kartlı VDS satışı yapanlar mevcut. Web site barındırmak için çok uygun olmayabilir üstte belirttiğim sebeplerden ancak sanallaştırarak ekran kartlı VDS'ler satışı yapılabilir buna daha müsait.