Hosting nedir?

Osman01

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kusura bakmayın yeni olduğum için çok billmiyorum bu konuları. Alan adı alacağın fakat nereden alacağım bilmiyorum. Bu hosting ne işe yarıyor hosting almadan site olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hosting hizmetleri size internette site açmak için gereken her şeyi sağlayan kurumlardır. İnternet sitesi açmak ve yürütmek zahmetli iştir. Sunucunun barındırıldığı bilgisayarın interneti, bakımı, elektriği, yazılımları, parça değişimi gibi arka plandaki bütün işler işinin ehli kişiler tarafından sizin için yapılır. Bu hizmet karşılığında ücret ödersiniz.

Alan adı bir nevi yönlendirme kimliği hizmetidir, başka bir işlevi yoktur.
Hosting ise sitenin çalışması için gerekli altyapı ve servisleri barındıran, site dosyalarının bulunduğu, çalıştığı yerdir.
Paylaşımlı, paylaşımsız, reseller gibi çeşitleri vardır, amaca göre kullanılacak servislere göre, sitenin yoğunluğuna ve ağırlığına bağlı olarak hosting seçenekleri arasında seçim yapılır veya özel sunucuya gerekli yazılımlar kurularak site bu sunucu üzerinden yayına alınır.
Yine bu sunucunun özellikleri siteye göre değişebilir, bazıları ortak limitlerin kullanıldığı sunucular(vps) olurken, bazıları tamamen özel sunucular(dedicated) olabilir.

ben blogger kullanıyorum şu ana kadar hosting almadım alan adı alıp hosting almasam olur mu

Blogger'a bağlı devam edecekseniz olur.

Blogger a bağlı devam edip sadece alan adı alacağım fakat GO daddy de alan adı alırken vergi bilgisi istiyor ben fatura kesmiyorum vergi bilgisiz alan adı alabileceğim bir yer var mı?

Blogger a bağlı devam edip sadece alan adı alacağım fakat GO daddy de alan adı alırken vergi bilgisi istiyor ben fatura kesmiyorum vergi bilgisiz alan adı alabileceğim bir yer var mı?
Vergi bilgisi dediği şey sizin vergi numaranız veya tc kimlik numaranızdır. Go daddy size fatura kesip btkya bu adam bu domaini bende barındırıyor diye bilgilendirme vericek.
Bu işlemler için lazım, sizin fatura kesip kesmemeniz ile alakalı bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…