Hostinger şirketi nasıl kurulur?

Whister

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır VDS, VPS ve oyun sunucuları satışı yapmak istiyorum. Ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum. 0'dan şirket kurup makine oluşturmanın büyük bir servet gerektirdiğini bildiğim için halihazırda bulunan şirketlerin alt bayisi olarak çalışmak istiyorum. Merak ettiğim sorular şunlar:

1- web sitesi script, domain, websitesi gibi giderler toplam ne kadar olur? Ne kadarlık bir birikim ile bu işe girmem gerek?

2- Alt bayilik sistemi nasıl çalışıyor? Kazanabileceğimiz oranlar nasıl? Aylık ortalama kaç tl?

3- Bayi olarak girebileceğim uygun firmalar var mı? Türklere şu an pek güvenmiyorum. Maalesef kendi ürünlerini bile yönetemezken onların altında bayi olmak çok sorun olur.

4- Türklerden örnek olarak saganetwork, Batihost gibi şirketler nasıl kuruldu?

5- Kendi PayTR ödeme hesabımızı nasıl oluşturacağız veya oluşturmamız gerekiyor mu?

6- Vergi dairesi, şirket izni gibi şeyler gerekiyor mu?

Onun haricinde destek ekibi ve benzeri gibi konuları Discord üzerinden halledebilirim.

Son olarak, sizce bu işe girmek mantıklı mı?

1- web sitesi script, domain, web sitesi gibi giderler toplam ne kadar olur? Ne kadarlık bir birikim ile bu işe girmem gerek?
Sunucuları kendin kuracaksan, internetten sunucu fiyatlarına bakabilirsin. Minimum 10K'yı gözden çıkar.

2- Alt bayilik sistemi nasıl çalışıyor? Kazanabileceğimiz oranlar nasıl? Aylık ortalama kaç TL?
Bayilik aldığın sağlayıcı sana bir panel veriyor. Sen oradan domain, hosting vs. oluşturabiliyorsun. Mesela ben senden ozdemir2.com'u satın aldıysam, sen o panelden oluşturuyor ve bilgileri bana veriyorsun.

Kazanç ve aylık ortalama TL, bayilik aldığın şirkete göre değişir.

3- Bayi olarak girebileceğim uygun firmalar var mı? Türklere şu an pek güvenmiyorum. Maalesef kendi ürünlerini bile yönetemezken onların altında bayi olmak çok sorun olur.
Turhost ve Natro gibi şirketlere bakabilirsin.

Türklerden örnek olarak SagaNetwork, Batihost gibi şirketler nasıl kuruldu?
Kendi fiziksel sunucularını satın aldılar. Ve ciddi bütçe vardı.

Kendi PayTR ödeme hesabımızı nasıl oluşturacağız?
Gereken yerlere başvuracaksın. Direktmen kendi ödeme sistemini yapacaksan, bankalarla anlaşacaksın. Ben uğraşamam diyorsan PayTR gibi şirketlerle anlaş.

DDoS gibi saldırılardan nasıl korunacağız?
Koruma sistemleri yapman gerekli. Bu biraz siber güvenliğe giriyor, siber güvenlik hakkında fazla bilgim yok.

Sizce bu işe girmek mantıklı mı?
Bütçe varsa, mantıklı. Ama bu iş sadece bayilik almakla bitmez. Kendini tanıtman lazım, reklam yapman, kampanyalar vs. yapman lazım.

Sunucuları kendin kuracaksan, internetten sunucu fiyatlarına bakabilirsin. Minimum 10K'yı gözden çıkar.
Fiziksel veya sanal olarak sunucu satın almak çok pahalı oluyor. Hazır sunucuların satışını yaparak yüzdelik olarak bir pay almayı düşünüyorum başlangıç için.

Turhost ve Natro gibi şirketlere bakabilirsin.
Kontrol edeceğim, teşekkürler.

Gereken yerlere başvuracaksın. Direktmen kendi ödeme sistemini yapacaksan, bankalarla anlaşacaksın. Ben uğraşamam diyorsan PayTR gibi şirketlerle anlaş.
Sanırım en çok güvenilen ve en kolay olanı PayTR. Ödeme hesabıma geçtiği sürece ödeme yönteminin pek önemi yok. Fakat ben ödeme yönetimini bayiliği veren kişilerin ayarladığını ve 3.part bir ödeme alınması durumunda makinelerin satılmadığını duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bütçe varsa, mantıklı. Ama bu iş sadece bayilik almakla bitmez. Kendini tanıtman lazım, reklam yapman, kampanyalar vs. yapman lazım.
Tanıtım ve reklam yapabilirim. Çok sorun değil ama bu işe başlamak için güzel bir site scripti vs satın almak gerek. Whiscp falan gibi siteler oluyormuş herhalde. Bu sistemleri öğrenmem ve site işini halletmem lazım. En ucuz şekilde kapatmaya çalışsam bile 3.000 net harcama çıkar makineleri ayarlamadan önce. Bayilik nasıl olacak bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı