Hosts dosyası ile site engellenemiyor

GörkemK.666

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben hosts dosyası ile site engellemek istiyorum. IP adresini vs yazıyorum kaydediyorum ama siteye girebiliyorum. Ne yaptıysam beceremedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

CMD'yi açıp bloklamaya çalıştığınız siteye ping atar mısınız? Örneğin:
Kod:
ping google.com

IP adresi ile değil hostname ile yasaklayın, daha sonra tarayıcı çerezlerini temizleyin.
127.0.0.1 facebook.com

Özür dilerim onu ben belirtememişim. 127.0.0.1 ''google.com.tr" böyle yaptım ama yine de olmadı

CMD'yi açıp bloklamaya çalıştığınız siteye ping atar mısınız? Örneğin:
Kod:
ping google.com

Dediğinizi yaptım ama pek anlamadım bir şey normalde internetten araştırdığım kadarıyla not defterine IP adresiyle hostname yazdıktan sonra sitenin engellenmesi lazım diye biliyorum

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• resim_2022-10-16_145946558.png
    resim_2022-10-16_145946558.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 88
Şimdi engellemeye çalıştığınız adres google.com.tr mi? En altta min, max, average ping değerleri görünüyor. Bu demek oluyor ki hala bağlantı sağlanıyor çünkü ping değerleri mevcut.

Hosts dosyasını kendiniz elle oluşturmadınız değil mi? Sistemin hosts dosyasını düzenliyorsunuz şuan.
Eğer öyle değilse C:\Windows\System32\drivers\etc konumundaki dosyayı değiştirmeniz lazım. Dosyayı sağ tıklayıp birlikte aç deyin ve not defterinde açın. Resimdeki gibi yeni satıra geçtin ve örneğin arkadaşın da dediği gibi 127.0.0.1 google.com yazın ve kaydedin. Ayrıca her engellemek istediğiniz adres için de satır başına geçin.
1665922500462.png

Not: google.com.tr çalışmayabilir. Yerine google.com yazabilirsiniz ya da deneme amaçlı technopat.net vs. ekleyebilirsiniz. İhtiyaten engelleyeceğiniz adresin varsa başındaki https://www. gibi ekleri de ekleyebilirsiniz.

Test etmek amaçlı dosyayı kaydettikten sonra tekrar CMD üzerinden ping atın. Bahsettiğim değerler 0 olmalı. Tarayıcıda da deneyebilirsiniz.

Kaynak: Block Websites Using Hosts File in Windows 10

Şimdi engellemeye çalıştığınız adres google.com.tr mi? En alttamin, Max, average ping değerleri görünüyor. Bu demek oluyor ki hala bağlantı sağlanıyor çünkü ping değerleri mevcut.

Hosts dosyasını kendiniz elle oluşturmadınız değil mi? Sistemin hosts dosyasını düzenliyorsunuz şu an.
Eğer öyle değilse C:\Windows\System32\drivers\etc konumundaki dosyayı değiştirmeniz lazım. Dosyayı sağ tıklayıp birlikte aç deyin ve not defterinde açın. Resimdeki gibi yeni satıra geçtin ve örneğin arkadaşın da dediği gibi 127.0.0.1 google.com yazın ve kaydedin. Ayrıca her engellemek istediğiniz adres için de satır başına geçin.
Eki Görüntüle 1545649

Not: google.com.tr çalışmayabilir. Yerine google.com yazabilirsiniz ya da deneme amaçlı technopat.net vs. ekleyebilirsiniz. İhtiyaten engelleyeceğiniz adresin varsa başındaki https://www. gibi ekleri de ekleyebilirsiniz.

Test etmek amaçlı dosyayı kaydettikten sonra tekrar CMD üzerinden ping atın. Bahsettiğim değerler 0 olmalı. Tarayıcıda da deneyebilirsiniz.

Kaynak: Block Websites Using Hosts File in Windows 10

Hosts dosyasında sıkıntı vardı, orada bir karışıklık olmuş olabilir. ETC dosyasının içinde hosts dosyası mevcut fakat gözükmüyordu. Benim oluşturduğum Hosts dosyasını klasöre atmaya çalışınca zaten mevcut diyordu. Ben de bir şekilde çözdüm ama orijinal Hosts dosyası yok şu an. Benim yapmaya çalıştığım Rosetta Stone Total uygulamasını yüklemek, korsan indirdiğim için kurulumda Hosts dosyasına IP girmem gerekiyor ama işe yaramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gizli dosyaları göstermeyi aktifleştirdiniz mi? Ondan dolayı olabilir. Keza kaynakta da erişmenin başka bir yolu bulunuyor.
1665923594711.png

Not defterini açıp Ctrl + O'ya basın. C:\Windows\System32\drivers\etc konumuna gidin. Sağ alttan dosya türlerinden tüm dosyaları seçin ve hosts dosyasını seçin.
1665923775415.png

Gizli dosyaları göstermeyi aktifleştirdiniz mi? Ondan dolayı olabilir. Keza kaynakta da erişmenin başka bir yolu bulunuyor.
Eki Görüntüle 1545673
Not defterini açıp CTRL + O'ya basın. C:\Windows\System32\drivers\etc konumuna gidin. Sağ alttan dosya türlerinden tüm dosyaları seçin ve hosts dosyasını seçin.
Eki Görüntüle 1545676

O açık bende ama nedense bir tek hosts dosyası gözükmüyordu bende diğer dosyaları yedekleyip ETC klasörünü içindekilerle birlikte sildim sonra tekrar oluşturup kendim internetten bulduğum hosts dosyasını attım. benim bilgisayarda mı sıkıntı var anlamadım başka böyle sorunu olanı bulamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı