Hot Wheels nasıl avlanır?

BeratKzmz

Hectopat
Gezdiğim çoğu yerlerde genelde premium ve regular modellerin güzel olanları avlanmış oluyor. Bir tek şans eseri geçen gün Mazda 323 GTR ve acura ıntegra gsr bulabildim ki bunlar da son kalan güzel arabalardı hatta Mazda'yı son anda bir çocuğun elinde görüp "almayacaksan ben alayım mı?" diyerek aldım. Sevkiyata nasıl denk gelebilirim? Ve sizce en iyi hunting yapılan mağaza hangisidir? Siz istediğiniz güzel modelleri bulmak için ne yapıyorsunuz? Örneğin Custom Nissan 320Z için 5-6 mağazayı gezdim ama 320Z, Skyline ve Porsche hiçbir mağazada yok, diğer 2 araba da her mağazada 7-8 tane var.

Mağazalarda ne zaman geliyor diye sorabilirsiniz çalışanlara. Bir aralar ben de toplarken elimde telefonu olmayan çalışan, samimi olmadığım birisi kalmamıştı. İşte Pazartesi A dükkanına, Salı B dükkanına geliyor vs gibi tablo tutuyordum. Gider sorardım ne zaman açılıyor vb gibi gibi. Fakat şu var sth vb bulma hayallerini, hatta çok önemli premium modeller işte Hızlı ve Öfkeli gibilerini büyük zincir oyuncakçılarda bulmak biraz hatta ve hatta baya bir zor. Çünkü bunlar seçiliyor ve karaborsaya bizzat kendileri koyuyor hatta koleksiyon yapan çalışanlar da var kendisi kasa arkasına koyup kendileri alıyor. Bu şekilde dükkanlarla konuşarak ne zaman teslimat geliyor, ne zaman açıyorlar ve birkaçıyla da samimi olursanız toplamak daha kolay olur sizin için.

Mağazalarda ne zaman geliyor diye sorabilirsiniz çalışanlara. Bir aralar ben de toplarken elimde telefonu olmayan çalışan, samimi olmadığım birisi kalmamıştı. İşte Pazartesi A dükkanına, Salı B dükkanına geliyor vs gibi tablo tutuyordum. Gider sorardım ne zaman açılıyor vb gibi gibi. Fakat şu var sth vb bulma hayallerini, hatta çok önemli premium modeller işte Hızlı ve Öfkeli gibilerini büyük zincir oyuncakçılarda bulmak biraz hatta ve hatta baya bir zor. Çünkü bunlar seçiliyor ve karaborsaya bizzat kendileri koyuyor hatta koleksiyon yapan çalışanlar da var kendisi kasa arkasına koyup kendileri alıyor. Bu şekilde dükkanlarla konuşarak ne zaman teslimat geliyor, ne zaman açıyorlar ve birkaçıyla da samimi olursanız toplamak daha kolay olur sizin için.
3-4 farklı LCW çalışanına sordum "ne zaman geleceğini biz bile bilmiyoruz" dedi. etrafımda 2 adet ŞOK var ama hiç HotWheels görmedim içlerinde hatta bi tanesi "biz satmıyoruz öyle bişey" dedi.

3-4 farklı LCW çalışanına sordum "ne zaman geleceğini biz bile bilmiyoruz" dedi. etrafımda 2 adet ŞOK var ama hiç HotWheels görmedim içlerinde hatta bi tanesi "biz satmıyoruz öyle bişey" dedi.
LCW bu av için en rezil yerlerden bir tanesi bence. Özellikle gittiklerimde her zaman bu bahaneler ya da kasa arkasına saklamalar en fazla burada oluyordu. Samimi olduğum bir arkadaş vardı orada çalışan ve depoda, kasa arkasında koli koli saklanan Hot Wheels arabaları vardı. Öyle kasa arkasından çıkarttırdığım ya da tanıdık vesilesiyle arkaya girip istediklerimi alıp çıktığım çok oldu. Hatta şu şekildeydi bunları ben kendime ayırdım kopyası varsa şurada bunları alabilirsin, şunlar benim bunlar senin hesabı dönüyordu. Bir de LCW giyim mağazası olduğu için oyuncak tedarik zincirlerini bilmiyor olabilirler belki o mağazalardaki çalışanlar günahlarını almayalım şimdi. Bu tedarik sürelerinin garanti takibi için Armağan, Toyzz Shop. D&R gibi yerlere gitmenizi öneririm. Ayrıca Rossman'da falan da olabiliyor nadir de olsa iyi bir şeyler bulabilirsiniz. Hazır zamanıyken de yıl sonunda tedarik duruyor arabalar için son elde kalan kasalar sürülüyor ve 1-1.5 ayda bunlar dolaşıyor piyasada. Yeni setler Türkiye'ye Şubat sonu Mart ortası gibi sürülüyor genel olarak o yüzden bu zamanlar son eksikleri kapatmak için ufak bir şans kalanlar fantezi arabaları falan oluyor çok satılmayan onlar dolaşıyor piyasada son bir defa sonra yeni kasalar yerlerini alıyor. Her 1-1.5 ayda bir de yeni seri ülkeye giriş yapar, ilk önce gümrüktekiler STH vb kendi beğendiklerini seçer sonra mağaza çalışanları kendi sevdiklerini seçer ve en son size ulaşır oradan da diğer insanlardan ne kalırsa onları alırsınız. Bu tedarik süresini de hesaba katınca işte 2 ayı biraz geçen bir sürede bir eski kasaların arasına katılan yeni kasalar raflarda yerini alır. Genelde Toyzz Shop'lar için Çarşamba günü tedarik zamanıdır (İstanbul için). Fakat aksadığı da oluyor çok fazla. Şok vb yerlerde ise tamamen şans işi oralar ara sıra girilip bakılacak yerlerdir. Bir sene boyunca gelmez sonra bir set getirirler sonra bir daha ses seda çıkmaz bazılarından, bazıları hiç satmaz, bazıları ise hep getirir. O marketin konumuna vb'ye göre değişiyor. Gözünüze birkaç tane kestirdiğinize arada bir kontrol amaçlı girmekte fayda vardır ama.

Sevkiyatlara denk gelebilmen için iki seçeneğin var. Ya çok şanslı olacaksın ya da çevrendeki hot wheels satılan yerlerdeki çalışanlarla sıkı fıkı samimi olacaksın ve onlar sevkiyat geldiğinde sana haber verecekler.

Aynı şekilde en iyi hunt yapılan bir yer diye de bir şey yok, o da tamemen şans faktörüne bağlı. Şanslıysan toyzz shop gibi bir yerde STH bulursun ama şanssızsan mahalle kırtasiyesinden güzel bir model bile bulamazsın.

Ben istediğim güzel modelleri bulmak için napıyorum sorusuna gelirsek Facebook gruplarından alışveriş yapıyorum. Zaten çoğu güncel modeli almıyorum, eski üretimler daha ilgimi çekiyor. Son 2 senedir hot wheelsın cılkını çıkardılar. Onlarca mağaza gezsen bile model ayıklayıcı çalışanlar ve karaborsacı kesim yüzünden güzel model bulamıyorsun. O sebeple çıkıp gezmeyi, kendimi boşuna yormayı bıraktım. Artık sadece Facebook gruplarında karaborsa olmayan normal fiyatlar ile alışveriş yapıyorum.

Bu iki araba için bi arkadaşımdan 500TL'ye anlaştım hocam, kutusuz ama hasarsız sizce nasıl ?
1734626999815.jpeg

Aşırı yüksek fiyat. Maksimum 200₺ eder. Arkadaşın sana karaborsa fiyat çekmiş.
Soldaki S15'i bugün 200TL'ye aldım sağdakini de yarın verecek hocam. İnternetten baktım soldaki araç sadece 5'li sette satılıyor 5'li setin 3 arası fantastik. Sağdaki araç da kutulu 350TL bana ideal gibi gelmişti oysa ki hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı