Hotellerde dükkan açmak mantıklı mı?

Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
17 yaşımdayım babam uzun senelerdir Antalya'da turizm tekstil dükkanlarında eleman son 7 senedir kendi dükkanı var ve bende 18 yaşıma geldiğim zaman babam gibi önce bir eleman olup genç yaşlarda kendi dükkanımı açmak istiyorum. Sizce bu iş tutar mı?

NOT: Başlığa açmak yazmışım hotellerde dükkanları kiralarsın yanlış olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oteller çok kira istiyor ve senelik (sezonluk) kirayı peşin alıyor. Varsa o kadar paran, oturmuş bir otelde ve işi bilenen değer.

Tabii ki de o kadar param yok (sezonluk kirayı peşin alma diye bir şey yok benim babam sezonda ödüyor kirayı) zaten benim sorduğum bu iş yapılır mı reşit olduğum zaman kendi paramı kazanıp küçükten bu işe girebilir miyim?

Bu sene Antalya Kemer'de 5 yıldızlı bir oteldeydim. Dükkanlar sinek avlıyordu.

Bence otelde değilde çarşıda falan açmak çok daha mantıklı. Benimde dayım Kemer çarşıda dükkan sahibi, senelerdir iyi iş yapar.

Tabi otelden otele değişiyor olabilir. Benim gittiğim otelde bu şekildi.

Bu sene Antalya Kemer'de 5 yıldızlı bir oteldeydim. Dükkanlar sinek avlıyordu.

Bence otelde değilde çarşıda falan açmak çok daha mantıklı. Benimde dayım Kemer çarşıda dükkan sahibi, senelerdir iyi iş yapar.

Tabi otelden otele değişiyor olabilir. Benim gittiğim otelde bu şekildi.
Bende belekteyim belekte tam tersi çarşı çok kötü durumda hoteller daha iyi çarşılar bomboş.

Babanın ilişkisi iyiymiş. Sana aynısını yapmayabilirler. Hatta yapmazlar.

Hocam benim babam neredeyse 20 senedir bu sektörde annemde bu sektörde normal ama ben bu işi yapmak istiyorum yavaş yavaş yazları bu işi öğreniyorum dükkana ben bakıyorum bütün gün ingilizcemi ve rusçamı geliştiriyorum.

Bende belekteyim belekte tam tersi çarşı çok kötü durumda hoteller daha iyi çarşılar bomboş.
Dediğim gibi, otelden otele değişiyordur. Bölgeye göre de fark ediyordur. Kemer için söylediğim gibi bir durum var.

Eğer aklında üniversite okumak falan yoksa 3-4 sene eleman olarak çalışıp daha sonra iyi bir yerde dükkan açılabilir. Oteldeki dükkanlar sadece sezonda iş yapacak. Dışarıda bir yerde normalde de iş yapabilirsin. Onu da göz önünde bulundur. Antalya'daki yabancı nüfusu çok fazla, satacağın ürüne bağlı olarak iyi bir potansiyel müşterin olabilir. Onları hedef almalısın.

Hakkında hayırlısı olsun. Umarım istediklerini başarırsın :)

Dediğim gibi, otelden otele değişiyordur. Bölgeye göre de fark ediyordur. Kemer için söylediğim gibi bir durum var.

Eğer aklında üniversite okumak falan yoksa 3-4 sene eleman olarak çalışıp daha sonra iyi bir yerde dükkan açılabilir. Oteldeki dükkanlar sadece sezonda iş yapacak. Dışarıda bir yerde normalde de iş yapabilirsin. Onu da göz önünde bulundur. Antalya'daki yabancı nüfusu çok fazla, satacağın ürüne bağlı olarak iyi bir potansiyel müşterin olabilir. Onları hedef almalısın.

Hakkında hayırlısı olsun. Umarım istediklerini başarırsın :)

Aklımda üniversite yok biliyorum babam sezonda dükkanlardan 1 günde 2 tane beyaz yakalı maaşı çıkartıyor yani üniversite okumanın bir manası yok bende 18 olunca küçükten eleman olup çalışıp kendi paramı kazanıp (zaten babam sana destek olurum diyor dükkan açmanda kendi bir belli param olunca) hayata atılmayı planlıyorum.

Aklımda üniversite yok biliyorum babam sezonda dükkanlardan 1 günde 2 tane beyaz yakalı maaşı çıkartıyor yani üniversite okumanın bir manası yok bende 18 olunca küçükten eleman olup çalışıp kendi paramı kazanıp (zaten babam sana destek olurum diyor dükkan açmanda kendi bir belli param olunca) hayata atılmayı planlıyorum.
Dediğim gibi, 3-4 sene iyice işi öğrenip pişersin daha sonra bir dükkan açabilirsin.

Babanın bu işi yapması senin için avantaj, yabancı birinin yanında çalışsan ne hakkını alırsın, ezilirsin. Babanın yanında bu işi çok daha rahat öğrenirsin. Hatta belki dükkan açmaktan vazgeçip babanın dükkanını geliştirirsin, aklına yeni fikirler gelir. Hayatta fikirler her zaman değişiyor. Yarın ne olacağı şimdiden bilinmez.

Üni okumak gibi bir düşüncen yoksa şimdiden başla. 3-4 sene sonra işi tamamen öğrenince o zamanki şartlara göre yolunu çizersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı