Mr. Bot
Hectopat
Daha fazla
Selamlar,
Steam’den orijinal olarak aldığım House Flipper 2 oyununu çalıştırmaya çalıştığımda oyun splash screen ekranından sonra çöküyor. Unity hata ekranı geliyor, ardından oyun kendini kapatıyor. Log dosyasını detaylıca incelediğimde şu hatalar tekrar ediyor:
csharp
The referenced script (UnityEditor.Rendering.HighDefinition.MaterialExternalReferences) on this Behaviour is missing!
The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
Crash!!!
Ayrıca birkaç defa şu hata da geldi:
lua
Curl error 60: Cert verify failed. Certificate Common Name(CN) does not match with the expected CN.
Hiçbiri çözüm olmadı. Oyun her seferinde Unity crash ekranı ile kapanıyor. Sistemim gayet yeterli, donanımda da bir sorun yok.
Benzer hata yaşayan ya da çözüm bulabilen varsa yönlendirebilir mi?
Steam’den orijinal olarak aldığım House Flipper 2 oyununu çalıştırmaya çalıştığımda oyun splash screen ekranından sonra çöküyor. Unity hata ekranı geliyor, ardından oyun kendini kapatıyor. Log dosyasını detaylıca incelediğimde şu hatalar tekrar ediyor:
csharp
The referenced script (UnityEditor.Rendering.HighDefinition.MaterialExternalReferences) on this Behaviour is missing!
The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
Crash!!!
Ayrıca birkaç defa şu hata da geldi:
lua
Curl error 60: Cert verify failed. Certificate Common Name(CN) does not match with the expected CN.
Sistemim:
- Windows 10 Pro 64 bit
- Ryzen 7 7800X3D
- RTX 4080 SUPER
- 32 GB RAM
- Oyunun kurulu olduğu SSD: Samsung 980 PRO
Denediğim Şeyler (Hepsi tek tek yapıldı):
- Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğruladım (birkaç defa).
- Oyunu sildim, kurulu klasörleri elle manuel sildim, tekrar yükledim.
- AppData\LocalLow\Frozen District\House Flipper 2 klasörünü sildim (Unity cache).
- AppData\Local\Unity ve Roaming\Unity altındaki Unity’ye ait tüm cache klasörlerini sildim.
- Steam'in “İndirme Önbelleğini Temizle” seçeneğini kullandım.
- Steam Beta’dan çıktım.
- Oyunu -force-d3d11, -windowed, -screen-width 1280 -screen-height 720 gibi launch parametreleriyle çalıştırmayı denedim.
- DNS ayarlarını sıfırlayıp varsayılana çektim (Google DNS vs iptal).
- Antivirüs veya güvenlik yazılımı müdahalesi olmadığından emin oldum.
Sonuç:
Hiçbiri çözüm olmadı. Oyun her seferinde Unity crash ekranı ile kapanıyor. Sistemim gayet yeterli, donanımda da bir sorun yok.
Benzer hata yaşayan ya da çözüm bulabilen varsa yönlendirebilir mi?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: