Poyraz Kuzgun
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşım iş için düğün salonunda kullanmak üzere ikinci el HP 15-AF102NT model bir bilgisayar almış. Bilgisayarı sadece winamp ve YouTube'dan müzik açmak için kullanacaklardı. Donanım olarak üzerinde A6-6310 işlemci, 8 GB RAM, 128 GB Netac SSD bulunmakta. Soruna gelecek olursam, çalışanlar içerisinde Windows 8 vardı. Winamp falan açarken hata verdiğini söyledi ve 8'i beğenmediklerini söyleyip format atmamı istediler. Bende Windows 10 yükleyip temiz kurulum yaptım. Sorunsuz şekilde çalışıyordu. 2 gün sonra bilgisayarın takılmaya başladığını söylediler. Gidip kontrol ettim. Fareyi sağa sola oynatırken anlık takılıyor geri düzeliyor. Görev Yöneticisi'nden performansı kontrol ettim. Acaba bir şey sisteme yük mü bindiriyor diye. İşlemci kullanımı falan yüzde 1'lerde geziyor boştayken. Bilgisayarın boştaki performans tüketimleri de azdı. Windows 10'dan şüphelendim, acaba sisteme hantal mı geldi diye. Tekrar temiz kurulum yapıp 8.1 yükledim. İlk başlarda gayet akıcı çalışıyordu. Sonra Driver'leri yükleyince tekrar fare oynatırken belirli aralıklar takılıp duruyordu. Driver'lerdan kaynaklandığını fark edince, tekrar temiz kurulum yapıp, Driver'leri tek tek kurup kontrol ederek ilerledim. Hatayla karşılaşmadım, takılmada düzelmişti. 2 saat sonra tekrar haber geldi yine aynısı oluyor diye. Temiz kurulumdan sonra bir sıkıntı yok. Ama bilgisayar bir şeyi güncelledikten sonra 5 saniyede bir anlık takılmaya başlıyor. Sebebini bir türlü çözemedik. Hani işimiz mahalle bilgisayarcılarına kaldı gibi, birkaç tanesinden fikir alayım dedim. Belki mantıklı bir çözümle yaklaşırlar diye. Hepsi de klasik SSD soruyor, var deyince tamam o zaman sen getir format atıp sıfırdan kuralım, sorun çözülür diyor. Ben zaten 4 kere attım yani. Son çare burası kaldı.
Son düzenleyen: Moderatör: