HP 15-CC106NT laptop HDD dışında SSD yuvası var mı?

Ozgun00

Hectopat
Daha fazla  
HP Pavilion 15-CC106NT laptopum var. SSD takmak istiyorum. 8 GB SSD var laptopta. Acaba HDD'yi değil de 8 GB'lik SSD'yi söküp onun yerine yeni SSD takabilir miyim? Böyle bir imkanım var mı? Bir de hangi RAM takılıyor bu modele? Baktığım bir ikinci el ilanda aynı laptopa HDD sökmeden SSD takılmış ve ekstra RAM takılmış. Yardımcı olabilirseniz çok sevirim.

Muhtemelen sen SSHD kullanıyorsun. SSHD'ler HDD ile SSD'lerin karma hali. HDD vardır içinde. Bütün verileriniz falan ona yazılır her şey onda olur. Ama bir de içinde küçük bir SSD olur ve o SSD çok sık kullandığınız dosyaları depolar. Mesela bir oyunu sürekli oynuyorsunuz o SSD bölümünde oyunun hızlı açılabilmesi için oyunun bazı dosyaları olur. Mantığı budur aslında. Yani HDD+SSD birleşiktir.

Maalesef dediğiniz şey yapılamaz. Ama eğer boşta 1 tane daha 2.5 Disk yeri varsa oraya yeni bir disk takabilirsiniz. Ya da eğer DVD okuyucu varsa onun yerine takabilirsiniz.

Hp Pavilion 15-CC106NT - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 868567907 linkini paylaştığım laptop benimkiyle aynı. Satan kişi açıklamada belirtmiş normalde 8 GB SSD'li model ama ben 128'e yükselttim diye ve HDD'si de duruyor. Sahibi olan arkadaşa sordum RAM ve SSD'yi MediaMarkt'dan alırken taktırmış. 8 GB SSD kısmına değil de başka bir yuvaya mı takıldı o zaman? Anlayamadım durumu.
Az önce açıkladığım gibi bilgisayarınızda SSD bulunmamaktadır.
SSHD dedikleri hibrit disk modeli bilgisayarınızda bulunmaktadır. 1TB diske ekstra olarak 8GB ön bellek konumlandırılıyor. Uygulama açılışları bu şekilde hızlandırılıyor.
Anakart üzerinde SSD slotu varsa SSD alabilirsiniz yoksa DVD sürücü yerine HDD'yi takarsınız boşa çıkan Sata girişine de SSD'yi takarsınız.
Arkadaş alırken DVD sürücü yerine dediğim işlemi yaptırmıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı