Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda yazdım. Arma 3 oyununu oynuyorum. (low grafiklerde.) FPS haliyle bilgisayarım kötü olduğu için düşük. Şu anda da yeni PC alacak bütçem yok malasef. Bilgisayarıma şimdilik 4GB RAM var. 4 GB daha ilave edip 8 GB yapmayı düşünüyorum ve birçok kişiden aldığım bir tavsiyeye görede + olarak SSD almayı amaçlıyorum. Sizce bu yapmak istediğim şeylerin oyun açısından faydası olur mu? Biliyorum oyunlar için en etkili etmen ekran kartı. Benimki malasef kötü bir model. Ama bildiğim kadarıyla ekran kartları bazı laptoplarda değişebiliyor. Malasef laptopumun değişebiliyor mu bilmiyorum. Sizce laptop'u performans bakımından ne yaparak daha akıcı iyi bir hala getirebilirim? Yanlış anlamayın akıcı dediysem biliyorum bu sisteme ne getirirsem getiriyim GTA5'i high'da bile açmaz. Sadece bilgisayarı rahatlatıp performansı arttırmak istiyorum, tavsiye verebilir misiniz? (Ortalama 500-600 TL bütçem var.)
Sistemim:
Bilgisayar modeli: HP 15 NOTEBOOK PC
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-5200 CPU @ 2.20 GHz (4 CPUs)
Ekran kartı: Nvdia 820m 2 GB
RAM: 4 GB
Disk: 500 GB HDD
Laptoplarda 2 ekran kartı oluyor bildiğiniz üzere ikincisi: Intel(R) HD Graphics 5500.