HP 15 P017ST macOS uyumu

Kolsago

Centipat
Bu laptop macOS kurulumu için uyumlu mu? Sadece HDD olan laptopta Windows silmeden macOS yükleyebilir miyim? Yüklenebilirse biçimlendirmem lazım mı?

Mojave öneririm. İmaj linkimiz:

Hocam ilk başta yapmanız gereken şey Bilgisayar > Yönet > Disk Yönetimi kısmına gelip alan ayıracağınız diskte minimum 50 GB alan ayırmanız. Kullanımınıza bağlı olarak arttırabilirsiniz. Ayırdığınız alanı öylece bırakın. Ardından "Paragon Partition Manager Community Edition"'u indirin. İndirdikten sonra zaten arayüzü aşırı basit. Sistemi tarayacak, taradığında ise zaten ayırdığınız alanı göreceksiniz. O alanı "Apple HFS" olarak biçimlendirin, biçimlendirirken isim falan verebiliyorsunuz. İsterseniz Mojave olarak isimlendirin ki ileride karıştırmayın.

Buradan sonrası ise çok basit. İmajı indirdiniz, USB'ye yazdınız geriye kaldı BIOS ayarları. Onları da yukarıda vermiş olduğum konuda bulabilirsiniz. BIOS ayarlarından sonra USB'yi bootlayın. Clover ekranında config seçmeyi unutmayın. Config seçtikten sonra Clover ekranında space tuşuna basıp "-verbose" seçeneğini işaretleyip kurulumu bootlayın. Eğer yazılar akmayı bırakıp takılırsa bu hata aldığınız anlamına geliyor. Lakin hemen sistemi kapatmayın, HDD'ye kuracağınız için belki bir işlem sürüyor olabilir, direkt takıldığı anlamına gelmez.

Eğer takılırsa hata ekranının görselini atın. Eğer takılmazsa kurulum ekranı gelecek. Dil seçip birkaç kere ileri/kabul et dedikten sonra disk ekranında az önce bahsetmiş olduğum ayırıp formatladığınız alanı göreceksiniz. Eğer dediğim gibi isimlendirme yaparsanız tam ismini göreceksiniz. Onu seçtikten sonra kurulumu kolaylıkla yapıp, bitirebilirsiniz.

Takıldığınız bir şey olursa burada olacağım.

Ben yükledim ve birkaç ay kullandım. Ben SSD'yi ikiye bölüp kurulum yapmıştım. Bootloader dosyalarını yazdıktan sonra da iki işletim sistemi arasında geçiş yaparken sıkıntı olmuyordu. Donanım sorunları olarak hoparlör ses kalitesinin kötü ancak kulaklık performansının çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca NVIDIA GT840M kartı ve Wi-Fi kartı çalışmıyor. Catalina sürümünü denemedim Mojave sürümü bu şekilde çalışıyor. Ayrıca kurulum sonrası biraz zahmetli. Alışması ve çalışmayan donanımlar için sürücüleri bulmak.

Ses için VoodooHDA kurmuştum.

Bu da kurulum sırasında çektiğim video inceleyebilirsiniz. Harddiskte bölme aynı şekilde olmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı