Cihazım bir dizüstü ve AMD E-300 adında 2 çekirdekli bir işlemciye ve 300 GB bir HDD'ye sahip. Biraz araştırma yaptım ve Linux Arch gibi işletim sistemleri gördüm. İşletim sistemleri konusunda biraz bilgisizim dağıtım vs. diyorlar tam olarak ne oluyor dağıtım? Şu anda Windows 10 LTSB 2016 kullanmaktayım fakat masaüstünde bile kasıyor. Windows 8.1 geçtim kullandım fakat artık sıkmaya başladı beni. Windows 10'ya da macOS gibi bir görünümü olması çok iyi olur. İnternette Linux Arch'ın bir masaüstü fotoğrafını koydum ve çok hoşuma gitti. Kurarken nelere dikkat etmem gerek çok uğraştırır mı Linux? Oynadığım oyunlarda sorun yaratır mı? Genelde osu! 1.6 gibi oyunlar oynuyorum. Fare olarak Rival 3, klavye olarak K512 shiva kullanıyorum ve yazılımlarını kullanıyorum sorun yaşar mıyım? Sadece renk vs. değiştiriyorum. Klavyenin desteklemesi çok önemli değil FN kısayolu ile değiştirebiliyorum fakat farede böyle bir şey yok sanırım. Farklı modern gözüküp sistemi yormayan işletim sistemi öneriniz var ise alabilirim görüşleriniz ve bilgileriniz benim için çok önemli.
Laptop modeli: HP 2000-2b09WM Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
Maksimum desteklenen 8 GB RAM olarak gözüküyor 4+4 olacak şekilde DDR3 SDRAM (1 DIMM) nereden bulabilirim fikri olan var mı? Maksimum desteklenen hızı nasıl öğrenebilirim?
@Kernelginar ve @202 hocalarım sanırım siz anlıyorsunuz bu konulardan. Beni aydınlatma şansınız var mı?
Bilgisi olan arkadaşlar bakarsa sevinirim.
Hâlen karar vermedim önerilerinizi bekliyorum.
Önerilerinize açığım.
Yardımcı olabilecek var mı?
Laptop modeli: HP 2000-2b09WM Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
Maksimum desteklenen 8 GB RAM olarak gözüküyor 4+4 olacak şekilde DDR3 SDRAM (1 DIMM) nereden bulabilirim fikri olan var mı? Maksimum desteklenen hızı nasıl öğrenebilirim?
@Kernelginar ve @202 hocalarım sanırım siz anlıyorsunuz bu konulardan. Beni aydınlatma şansınız var mı?
Bilgisi olan arkadaşlar bakarsa sevinirim.
Hâlen karar vermedim önerilerinizi bekliyorum.
Önerilerinize açığım.
Yardımcı olabilecek var mı?
Son düzenleme: