HP 2000 için işletim sistemi önerisi

472107

Hectopat
Cihazım bir dizüstü ve AMD E-300 adında 2 çekirdekli bir işlemciye ve 300 GB bir HDD'ye sahip. Biraz araştırma yaptım ve Linux Arch gibi işletim sistemleri gördüm. İşletim sistemleri konusunda biraz bilgisizim dağıtım vs. diyorlar tam olarak ne oluyor dağıtım? Şu anda Windows 10 LTSB 2016 kullanmaktayım fakat masaüstünde bile kasıyor. Windows 8.1 geçtim kullandım fakat artık sıkmaya başladı beni. Windows 10'ya da macOS gibi bir görünümü olması çok iyi olur. İnternette Linux Arch'ın bir masaüstü fotoğrafını koydum ve çok hoşuma gitti. Kurarken nelere dikkat etmem gerek çok uğraştırır mı Linux? Oynadığım oyunlarda sorun yaratır mı? Genelde osu! 1.6 gibi oyunlar oynuyorum. Fare olarak Rival 3, klavye olarak K512 shiva kullanıyorum ve yazılımlarını kullanıyorum sorun yaşar mıyım? Sadece renk vs. değiştiriyorum. Klavyenin desteklemesi çok önemli değil FN kısayolu ile değiştirebiliyorum fakat farede böyle bir şey yok sanırım. Farklı modern gözüküp sistemi yormayan işletim sistemi öneriniz var ise alabilirim görüşleriniz ve bilgileriniz benim için çok önemli.

Laptop modeli: HP 2000-2b09WM Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Maksimum desteklenen 8 GB RAM olarak gözüküyor 4+4 olacak şekilde DDR3 SDRAM (1 DIMM) nereden bulabilirim fikri olan var mı? Maksimum desteklenen hızı nasıl öğrenebilirim?

@Kernelginar ve @202 hocalarım sanırım siz anlıyorsunuz bu konulardan. Beni aydınlatma şansınız var mı?

Bilgisi olan arkadaşlar bakarsa sevinirim.

Hâlen karar vermedim önerilerinizi bekliyorum.

Önerilerinize açığım.

Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Cihazım bir dizüstü ve AMD E-300 adında 2 çekirdekli bir işlemciye ve 300 GB bir HDD'ye sahip. Biraz araştırma yaptım ve Linux Arch gibi işletim sistemleri gördüm. İşletim sistemleri konusunda biraz bilgisizim dağıtım vs. diyorlar tam olarak ne oluyor dağıtım? Şu anda Windows 10 LTSB 2016 kullanmaktayım fakat masaüstünde bile kasıyor. Windows 8.1 geçtim kullandım fakat artık sıkmaya başladı beni. Windows 10'ya da macOS gibi bir görünümü olması çok iyi olur. İnternette Linux Arch'ın bir masaüstü fotoğrafını koydum ve çok hoşuma gitti. Kurarken nelere dikkat etmem gerek çok uğraştırır mı Linux? Oynadığım oyunlarda sorun yaratır mı? Genelde osu! 1.6 gibi oyunlar oynuyorum. Fare olarak Rival 3, klavye olarak K512 shiva kullanıyorum ve yazılımlarını kullanıyorum sorun yaşar mıyım? Sadece renk vs. değiştiriyorum. Klavyenin desteklemesi çok önemli değil FN kısayolu ile değiştirebiliyorum fakat farede böyle bir şey yok sanırım. Farklı modern gözüküp sistemi yormayan işletim sistemi öneriniz var ise alabilirim görüşleriniz ve bilgileriniz benim için çok önemli.

Laptop modeli: HP 2000-2b09WM Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Maksimum desteklenen 8 GB RAM olarak gözüküyor 4+4 olacak şekilde DDR3 SDRAM (1 DIMM) nereden bulabilirim fikri olan var mı? Maksimum desteklenen hızı nasıl öğrenebilirim?

@Kernelginar ve @202 hocalarım sanırım siz anlıyorsunuz bu konulardan. Beni aydınlatma şansınız var mı?

Önerilerinize açığım.

Windows 8.1 dışında alternatif yok Windows 10 2015 olabilir Chrome OS Flex olabilir.

Chrome OS'lar nasıldır hocam? Linux kurmam mantıklı olur mu sizce?

Linux günlük kullanım için ben denedim fakat sevemedim kullanamadım onun dışında Chrome OS iyidir güzel tepki aldı fakat denemedim.

1676163284424.png

Chrome OS da oyun oynanmıyor oyun için değil günlük kullanım için kullanılan bir sistem.

Kötü oldu bu hocam. 2015 LTSB nasıldır? LTSC ile farkı nedir LTSB sürümlerinin? Hangi sürümü kurmam lazım ara sıra 2016 LTSB'de masaüstüm çöküyor. Windows'tan devam edeceğim mecburen o zaman.

Önerilerinize açığım.

Merhaba hocam. Bir sure foruma girmedigimden etiketi goremedim.
Linux dagitimlarini Linux'un surumleri GIBI dusunebilirsiniz.
Linux Mint yeni baslayanlar icin iyi bir dagitim, deneyebilirsiniz.
Cinnamon, MATE ve XFCE olmak uzere uc surumu var.
XFCE surumu en hizlisi, sizin icin bu surumu oneririm.
Linux Mint'de sorun yasarsaniz MX Linux deneyebilirsiniz.
Hocam peki genelde Osu! vs. oynarım çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Chrome OS Flex'te çalışır mı? Ya da Counter-Strike 1.6'da?
Linux'da CS 1.6 calisir, OSU'dan emin degilim ama calisiyordur muhtemelen.

Mouse'unuzun yazilimini muhtemelen kullanamayacaksiniz. Onun disinda sorun cikartmaz.

Linux dagitimlarini Linux'un surumleri GIBI dusunebilirsiniz.
Cinnamon, Mate ve Xfce olmak uzere UC surumu var.
Xfce surumu en hizlisi, sizin icin bu surumu oneririm.

Linux'da CS 1.6 calisir, OSU'dan emin degilim ama calisiyordur muhtemelen.

Osu lazer (open Source) çıkmıştı Linux desteği var sanırım GitHub sayfasına bakmadım
Edit: Varmış

Linux dagitimlarini Linux'un surumleri gıbı dusunebilirsiniz.
Cinnamon, Mate ve Xfce olmak uzere UC surumu var.
Xfce surumu en hizlisi, sizin icin bu surumu oneririm.

Linux'da CS 1.6 calisir, Osu'dan emin degilim ama calisiyordur muhtemelen.

Mouse'unuzun yazilimini muhtemelen kullanamayacaksiniz. Onun disinda sorun cikartmaz.

Bu terminal vs. diyorlar çok uğraştırıyor mu? Windows gibi sadece kurulum yap kullanıma başla mantığında mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı