HP 245 G9'da kısa süreli donmalar

Daha fazla  
Sorunu yazmadan önce yardımı dokunabilecek arkadaşlar için bilgisayar özellikleri;

• İşletim Sistemi: Windows 11 Home
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5825U with Radeon Graphics
  • RAM: 16GB (2x 8GB Samsung 3200MHz)
  • Ekran Kartı: AMD Radeon (TM) Graphics
  • SSD: 512 GB
Sorun: Bilgisayarda çalışırken hiçbir şekilde ne RAM'i ne işlemciyi ne de ekran kartını zorlayacak işlemler yapmama rağmen bilgisayarda kısa süreli ama güçlü donmalar meydana geliyor. Örneğin fare kesik kesik ilerliyor ya da sekmeler arasında geçiş yapılmıyor. Görev yöneticisinden baktığımda RAM en fazla %50'lerde CPU ise %9'larda oluyor. Bilgisayar donmaya başladığında fan bir süreliğine açılıyor. (bu arada bilgisayarda işlem yapmadığımda dahi fan arada bir açılıp kapanıyor)

Ek: İşin garip tarafı, bu bilgisayardan bir arkadaşım şirkete birkaç tane aldırdı ve kendisi için aldığı bilgisayarda da aynı sorun mevcut. (ki kendisi için aldığı model 32GB RAM'e sahip) Müşteri hizmetlerini aradığımda bunun BIOS'taki "secure boot" kısmının kapalı olmasıyla ilintili bir sorun olabileceğinden bahsettiler. Ben de bu arkadaşları dinleyip secure boot kısmını açmak için bilgisayara format attım ve nihayetinde hiçbir şey değişmedi.

Ek2: Bilgisayarı yoğun bir dönemde olduğum için garantiye göndermem çok olası değil... Bu bakımdan yol gösterebilecek fikirlere ihtiyacım var.

Ek3: HP'nin kendi programı olan "PC Hardware Diagnostics" yazılımı üzerinden CPU stres testi yaptığımızda bilgisayarda ciddi düzeyde bir yavaşlama meydana geliyor. Yazılım her ne kadar test için başarılı dese de bu şiddette bir donma normal görünmüyor.

Herkese iyi sosyaller...

Gelişme.

Gelişme.

Son düzenleme:
Selam.

Bahsettiğin durum muhtemelen donanım kaynaklı, RAM işlem ve HDD üçlüsü,
Bunları tek tek teste tabii tutarsan, muhtemelen cevabını alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…