Çözüldü HP 250 G3 Format atarken PXE-mof: Exiting PXE ROM ve boot device not found hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bugrababur

Decapat
Merhaba arkadaşlar, bugün eski HP laptopumuza format atmak için bu siteden Windows 7 Ultimate 64 Bit indirip Rufus ile USB'ye yazdırdım. Yazdırma işleminden sonra PC'ye taktım kurulum başlatmak için ilerlerken " bölümlendirme" kısmında dosyaları bütün hepsini biçimlendirdim ardından Ilerle'ye basamadım dosya türü gtp değil diye hata verdiği için. Bende converter ile USB'yi MBR'den gtp ye çevirmek için başka bilgisayardan 3.parti yazılım kullanmak için USB'yi cıkardım o sırada HP laptop kendiliğinden bu hatayı vermeye başladı. USB'yi çevirdim Gtp'ye F9 ile başlatamaya çalışıyorum bu hata veriyor.

YouTube'da ne kadar video varsa izledim fakat çözemedim. 4 saattir uğraşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Denediklerim:
Legacy modu kapatarak açtım bu sefer "PXE-mof" hatası " boot device not found" a dönüştü.
BIOS sıralamasından OS'ı başa aldım bir şey değişmedi.
BIOS sıralamasından USB belleği başa aldım bir şey değişmedi.
Hardware diagnostics'den "quick Smart check" yaptım "passed" dedi şimdi detaylı olanı yapıyorum fakat 2 saat sürecek diyor bekliyorum.

Benim anladığım kadarıyla biçimlendir deyince OS'un olduğu hard diski temizledim tamam ama neden boot diskini görmüyor. Fiziksel bir sorun yok çünkü ben biçimlendirdikten sonra gitti. Acaba USB'yi başka bir şekilde mi yazdırmam gerekli? Bilgisayar HP 250 G3 olarak geçiyor.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Çözdüm..

USB'yi GTP olarak baştan formatlayınca çözüldü. Kullandığım 3. parti yazılım tamamen çevirememiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı