Konuyu umarım doğru yere açabilmişimdir. Eylül 2019'da 2500 lira bütçeyle bir laptop satın aldım ama aldığım günden beri gerek tarayıcıda internette sörf ederken, gerek LOL, ETS 2 gibi oyunlarda sık ve çok ağır takılmalar yapıyor ve bahsettiğim oyunları hiç oynayamıyorum. Bilgisayarımın performansının sahip olduğundan daha düşük olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden aylardır araştırmalar yaptım nasıl düzelteceğime dair birçok çözüm ürettiğimi düşündüm; belki virüs girmiştir diye format attım, gereksiz uygulamaları sildim, sürücülerin güncelliğini kontrol ettim vs. fakat hiçbir şey değişmedi. Sınıf arkadaşımın bilgisayarı benimkiyle aynı seviyede ve benimkinden 5 yıl daha eski, yaklaşık 4 yıl önce o da benim yaşadığıma benzer takılma sorunu yaşadığını ama bir yerden bir şeyi açtıktan sonra tamamen düzelttiğini belirtmişti. Kendisi LOL'de 90-100 FPS arası aldığını ve ETS 2'yi en yüksek ayarlarda oynayabildiğini söyledi. Ben ETS 2'yi orta ayarlarda oynayabiliyorum, LOL'ü ise hiç oynayamıyorum. Aylardır bunu düşünmekten kendimi erittim, elinizden bir şey gelebilirse gerçekten mutlu olurum.
Benim bilgisayarımın özellikleri:
Modeli: HP 250 G7.
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-7020U CPU @ 2.30 GHz.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: Intel(R) HD Graphics 620.
Bahsettiğim arkadaşımın bilgisayarı da hatırladığım kadarıyla:
i5-5500U CPU.
4 GB RAM.
Intel(R) HD Graphics 5500 (bundan emin değilim)