Arkadaşlar laptopumun RAM'ini değiştirmek istiyorum onun için alacağım RAM'in frekans ve cas değerine bakayım dedim, sonra CPU-Z uygulamasından frekansına baktım 3200MHz yazıyordu ve cas değeri de 22'ydi. Daha sonra HP Support asistans uygulamasına girdiğimde ise RAM'in frekansı 2400MHz yazıyordu şaşırdım ve hangi RAM frekansında RAM alacağımı size sormak istedim cevaplarsanız çok sevinirim.
Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha birçok kategoride milyonlarca ürünün satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.
Tamam, bize çalışma hızı lazım zaten. Anakartın 3200 desteklediğine emin miyiz? Hayır. Ürün özelliklerinde 2400 yazınca şüphelenmiştim, 3200CL22 2400CL17'den az performanslı diyebiliriz. Memory sekmesinde göreceğimiz frekans bize en doğru sonucu gösterecek.
SPD, RAM'in bilgilerini taşıyan küçük bir çip. Bize bilgilerini veriyor, şu anda çalışma durumunu değil.
@Jang Geum'un Danji Yemeği O zaman neye göre karar vermeliyiz? Bana Memory kısmı daha mantıklı geldi, ne de olsa o hızlarda çalışıyor. SPD dediğiniz gibi bilgileri içeriyor.
Hocam üreticiler bazen farklı RAM kullanabilirler. Ben de araştırdım. Gerçekten 3200 MHz. Arkadaşımızın bilgisayarında 3200 MHz RAM var. Çok dikkat isteyen konular.
Aslında CPU-Z'yi RAM'in modelini almak için kullanıp internetten bilgilerine ulaşsak hem daha basit hem de kesin olduğunu düşündüğümüz sonuçlar almaz mıyız?