HP 250 G9 i5 1235U hızı 1.30 GHz gözükmesi

Silence59

Hectopat
Daha fazla  
Herkese hayırlı günler. İki gün önce HP 250 G9 laptop aldım, şimdilik memnunum fakat işlemci konusunda internette 3.30 temel frekans yazarken benim laptopta ise 1.30GHz yazıyor. Bunun olayını çözemedim, telefonumun bile işlemci hızı 2.0 iken bir laptopun nasıl 1.30GHz olabiliyor? Bunu nasıl arttırabiliriz onu sormak için soluğu Technopat'ta aldım. Performansı düşürmeden bunu arttırabilir miyiz? Yardımcı olur musunuz? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Sistem özellikleri:
i5-1235u 10 çekirdek 12 sanal çekirdek.
8 GB DDR4 3200NHZ RAM.
MX 550 2 GB ekran kartı.
512 GB depolama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'nden bakıyorsan eğer bütün çekirdeklerin ortalamasını gösteriyor. Tek tek çekirdeklerin frekansına hardware monitör gibi uygulamalardan bakarsanız performans çekirdeklerinin yüksek hızda çalıştığını görebilirsiniz. 12. nesil bazı Intel işlemcilerde performans+verimlilik çekirdekleri olmak üzere 2 farklı çekirdek bulunuyor ve zorlanmadı sürece verimlilik çekirdekleri daha uzun pil süresi sunmak için düşük GHz de çalışıyor bu da görev yöneticisindeki ortalamayı düşüyor.

İşlemcilerin bir base ve Boost clock aralığı vardır, araba gibi düşünün siz 1500 beygirlik bir Bugatti bile alsanız şehir içinde kullanırken araba 100 beygir civarlarında bir güç üreterek yürüyecektir. İşlemci de yük altına girmediği sürece enerji ve termal verimlilik açısında taban frekansa yakın çalışma eğilimi gösterir, ancak bir iş sırasında çok daha yüksek frekanslara yönelir. Ek olarak pek çok oyun amacı gütmeyen laptoplar oyunlarda aşırı güç tüketimi karşısında düşük frekanslara eğilim gösterebiliyorlar. Hatta 2GHz olan telefonunuzda pek çok durumda 2GHz altında çalışıyor.
Cihazın güç yöneticisinden işlemciyi %100 yapabilirsiniz ya da nihai performansa alabilirsiniz. Ancak günün sonunda bu bir oyuncu cihazı olmadığı için muhtemelen frekans düşürme eğilimi gösterecektir. Nihai performans modu nasıl açılır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı