HP 25X monitörde HZ ayarı

Asrın Kol

Decapat
Selamlar, yeni bir monitör aldım Display Port ve HDMI bağlantı destekliyor ayrıca 144Hz özelliği de var fakat kutudan HDMI kablo çıktı ve daha yeni sistemim elime ulaşmadığından eski laptopa bağlayıp kullanmaya başladım.

Monitörü ilk açtığımda 60Hz 1080P olarak açıldı ayarlarından HZ yükseltmeye çalıştım fakat böyle bir ayar yoktu daha sonra masaüstünde sağ tık Intel grafik ayarları kısmından monitörün Hertz ayarını buldum ve baktım ki en yüksek 120Hz ayarı var. İnternetten monitör ile alakalı videoları izledim hepsinde 144Hz. Acaba halihazırda kullandığım sistemdeki grafik kartı mı 144Hz desteklemiyor, farklı bir yerden ayarı mı var yoksa monitör ile ilgili bir sıkıntı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen laptopunun HDMI çıkışı 120Hz destekliyor. HDMI ile 144Hz alabilmen için monitördeki giriş sürümü, kablonun sürümü ve ekran kartındaki çıkış sürümünün aynı anda 144Hz desteklemesi gerekli. Bazı monitörler HDMI1.4 144Hz desteklese bile 120Hz verebiliyor. O yüzden en garantisi düzgün bir DisplayPort alıp monitörün tüm özelliklerinden sorunsuzca faydalanmak. Monitöründe bir sıkıntı gözükmüyor, iyi günlerde kullan.

Muhtemelen laptopunun HDMI çıkışı 120Hz destekliyor. HDMI ile 144Hz alabilmen için monitördeki giriş sürümü, kablonun sürümü ve ekran kartındaki çıkış sürümünün aynı anda 144Hz desteklemesi gerekli. Bazı monitörler HDMI1.4 144Hz desteklese bile 120Hz verebiliyor. O yüzden en garantisi düzgün bir DisplayPort alıp monitörün tüm özelliklerinden sorunsuzca faydalanmak. Monitöründe bir sıkıntı gözükmüyor, iyi günlerde kullan.

Desteğiniz için teşekkürler yeni sistemim geldikten sonra en kısa sürede bir Display Port kablo siparişi vericem :)
Kablo için önerdiğiniz bir marka var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı