HP 27XQ 144Hz Sorunu

Hoppala

Hectopat
Katılım
15 Mart 2019
Mesajlar
23
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Webmaster
HP 27xq monitörümde 144Hz seçtiğimde bu görüntü ile karşılaşmaktayım. Daha önce paugge 1.2 ve 1.4 DP kablo denemiştim. Şu an da Club3D 1.4 DP kablo ile denedim ve durum aynı. Görüntüyü 120Hz seçtiğimde alabiliyorum. Ayrıca şunuda denedim, değişen herhangi bir şey olmadı; HDMI takılıyken DP taktım ve geçiş yaptım.


Sistem:

Ryzen 5 2600X
MSI RTX2070 Gaming
MSI X470 Gaming Pro Carbon
GSKILL Trident Z 16GB 3600MHz RGB
Windows 10 x64



 
Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masasından görüntü ayarlarından 144Hz'i seçin. Belki işe yarar. HDMI ile deneyin. Kartın DP Portunda sorun olabilir.
 
Digitus, Paugge, Club3D ile denedim ve sonuç aynı. Sanırım monitörden kaynaklı bir problem var.
 
Digitus, Paugge, Club3D ile denedim ve sonuç aynı. Sanırım monitörden kaynaklı bir problem var.

Hocam merhaba,

Aynı sorun bende de var. Paugge V1.2 DP kablo ile denedim. Nvidia denetim masasından da monitör ayarlarından da yapsam birebir aynı sorun.

Technopat Freesync Gsync uyumluluk videosunu da izledim. Nvidia denetim masasındaki o ayar bende çıkmıyor. Ekran kartım GTX1070.

Siz çözüm buldunuz mu?
 
@Caesaryus Bana kalırsa bu problem monitör kaynaklı. Ugreen kablo siparişi verdim. Bu kabloda sonucu değiştirmezse (ki sanmıyorum) bayram sonrası HP ile temasa geçeceğim. Nitekim bu problem tüketici değil üretim kaynaklı bir sorun. O ayar dediğiniz nedir, video hakkında bir bilgim yok.
 

Ben iade talebi oluşturdum Hepsiburadaya. Bayram dolayısıyla 5 gün sonra ancak alacaklar. İnşallah iadede sorun çıkartmazlar.

Freesync monitörler Nvidia ekran kartlarında nasıl 144hz yapılır onu anlatan bir video. Nvidia denetim masasında gsync diye bir bölüm var. Orası sadece monitörü menüsünden gaming-freesync'e aldığında açılıyor. Ama yinede 144hz yapılamıyor.
 
@Caesaryus: Anladım. Freesync ben de açtım fakat hiçbir şekilde 144hz görüntü vermiyor. Oyunda denedim değişen bir şey olmadı. Yani bunun kablodan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü standart bir kablodan görüntü alan arkadaş var. Ben iki tane sertifikalı üst kalite kablo aldım sonuç değişmedi. En son ugreen dp kablosu siparişi verdim. Gelince deneyeceğim. Benim 14 gün çoktan geçtiği için iade etme durumum yok. Muhtemelen bendekini alıp işlem sonrası yenisini gönderirler.
 
İnşallah sorunu çözersiniz hocam. Ben cumartesi için iade randevusu aldım gelip alacaklar. Umarım sorunsuz iadeyi onaylarlar. Hangimiz önce işlem yaparsak konuyu güncel tutalım, gelişmeleri bildirelim lütfen. Sonradan ürünü alan arkadaşlar da bilgi sahibi olsun.
Hepsiburada HP 27xq 27" monitör için yaptığım iade talebimi reddetti. Kutudan bozuk çıkan ürün için servis formu almam gerekiyormuş. Bu ürünü alacak arkadaşlar için tavsiye olsun, almayın! 144hz'de değil 120hz'de çalışıyor ürün.

Hepsiburadaya yaşadığım sorunu açıklamasaydım ve direkt iade yazıp gönderseydim acaba servis formu isteyebilecekler miydi çok merak ediyorum. Yarın tüketici hakem heyetine gidip şikayet edeceğim. 14 gün koşulsuz iade hakkım var ve kutudan bozuk çıkan ürün için servisle uğraşmak zorunda değilim.

Bunca yıldır güvenle alışveriş yaptım ama demek ki ilk sorunda müşterisini yüzüstü bırakacak kadar küçük bir firmaymış!
 
Son düzenleme:

Hocam durum ne monitörden memnun musun sorun çözüldü mü aynı monitörden almayı düşünüyorum.
 
@@Hoppala

Monitöründe gecikme süre kademeleri ne işe yarıyor acaba biliyor musun? Level 1 1ms mi yoksa level 5 1 ms mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…