HP 2BU43EA / AN003NT Windows SSD Boot sorunu

Süleyman43

Centipat
Merhaba arkadaşlar, HP 2BU43EA yani AN003NT laptop aldım. İçinde 1 TB HDD ve 512 SSD ile geldi. Orginal Windows 10 hazır kurulu geldi. Fakat HDD'ye kurulu geldi. Malum bu bilgisayar oyun performans bilgisayarı. Neden HDD'ye kurulu geldiğini anlayamadım. SSD boş. Bende Technopat'ın YouTube'den klonlama videosunu izledim. Adım adım uygulayıp HDD'yi boş SSD'ye klonladım. Sonra BIOS'tan, Boot maneger bölümünden SSD'yi seçemiyorum. SSD görmüyor. Evet SSD kurulu, zaten SSD li geldi. Sadece Boot yapamıyorum, bilgisayara yaptıramıyorum. Boot Manager bölümünde sadece HDD görünüyor. Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Key lazım olmaz. İçindeki OEM key anakarta gömülü. Kurduğunuz an aktifleşecek. Ayrıca GittiGidiyor üzerinde 5 TL'den başlıyor OEM keyler.

Key lazım olmaz. İçindeki OEM key anakarta gömülü. Kurduğunuz an aktifleşecek. Ayrıca GittiGidiyor üzerinde 5 TL'den başlıyor OEM keyler.
Tamam çok teşekkürler bakacağım.
Hp den destek aldım. Bana Bi link attılar. Usb den Windows 10 yükleyip, usb den formatladım. Kurulum esnasında ssd seçtim. Gerekli bios ve boot ayarlarını dahi kendi değiştirdi. Artık hdd den boot yapmıyor. Ssd ye temiz Bi şekilde Windows 10 kuruldu. Hdd ile işim kalmadığı için biçimlendirdim. Güncelleştirmelerden ve kendi programlarımdan sonra pc kullanıma hazır. Lisans otomatik tanıyormuş. Formatta eski lisansıma verdiğim mail adresi ile Windows kurdum. Hiç birşeye gerek kalmadı. Sizlere de cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Oyun bilgisayarı diye sattıkları pc de, ssd ye değil, hdd ye Windows kurulu gelmesi adamları dahi şaşırttı. Herşey çinde kuruluyormuş.Kısacası çin piyangosu bana vurdu. Neysek düzelttik.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı