HP 5ZU98AA Monitörün İç Ekran Masrafı Ne Kadar Olur?

bury_cs

Femtopat
Daha fazla  
Bu akşam oyunda biraz sinirlendim ve kulaklığı masaya fırlatırken yanlışlıkla monitörün küçük kenarına geldi ve sağ taraf küçük şekilde yok oldu renkli çizgilerle. Ekranın dışında herhangi bir sorun yok sadece minnacık hiçbir şekilde belli olmayan bir çizik var. Peki forumlarda bakarken 1600-2000 lira tamir ücreti istemişler benim monitörüm 1500 TL HP 5zu98aa alalı 1-2 ay ve panel değiştirmesi ucuz olması gerekir müşteri memnuniyeti ve insaniyet açısından. Peki arkadaşlar bu 1500 TL'lik monitör tamiri için Hepsiburada'dan almıştım ve oradan canlı destekten yardım aldım HP müşteri hizmetleri numarası attı hafta içi müsaitler imiş, bende yarın sabah arayacağım. Oradan bana tamir fiyat bilgilendirmesi yapacaklar. Peki hiç monitörü için panel tamirine ihtiyacı olan oldu mu fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Ve ek olarak evin sigortası var evdeki elektronik aletlerin hepsi için sigorta dahil. Bu sigorta fiyatta işe yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Monitör değil de Samsung televizyon için bir tamir ettirdim. Bu kadar pahalıya patlamadı. Monitör için ne diye bu kadar fiyat yazmışlar anlamadım.

Daha önce bu şekilde TV ve monitör hasarlarımız oldu birkaç günlük cihazdı birisi çatlama olmadan Flex hasarı aldı ise ucuz fakat sizinki gibi fiziksel hasar mevcut ise neredeyse bir monitör parası çıkıyor bunun nedeni cihaz içerisinde en pahalı ve ana parçanın panel olması diğer parçalar anakart vs. ucuzdur Çin yapımı PCB neticede... Sigorta bu noktada işe yaramıyor maalesef elektrik kaynaklı bir sorun olsaydı işe yarama durumu olabilirdi.

alt üstü bir panel ne kadar pahalı olabilir ki abi zaten monitor 150 euro birşey.Bence saçma ekranın paneli bu kadar tutmaz benim fikrimce monitorun bir parçası monitor fiyatında olmaz ney bu yani mücevher,altın külçesi mi ufacık bir yeri kırıldı komple panel değişçek bilmiyorum da koskoca garanti belgesi ne işe yarıyor o zaman en fazla 400-500 tl tutar eğer Tamir servisi aç gözlüyse. o bile fazla panel dediğin 100 lira tutar ek olarak işçilik masrafı hadi etti 120-130 en fazla.Zaten monitore para vermişiz adamlar da bize garanti belgesi veriyor tamir servisi yapması lazım en düşük fiyatta küçük bir şirket olsalar neyse internette gördüm adam AOC monitor almış sırf bu iç ekran için monitor fiyati istemişler. araba nın küçük bir yerini tamir ettirsen bu kadar tutuyor küçücük monitörün paneli için o kadar para verilmez .Bu insanları dolandırmaktır HP Türkiye tamir servisi için HP nin kendi avrupa ofisinden ucuza malzeme getirtmesi lazım yani çok zengin olsan bile 150 euro luk birşeyin tamiri için tekrar 150 euro verilmez 3/1 fiyat verilir buda en fazla 400 filan eğer zengin ve müşteri memnuyetini önemseyen bir firmaysa bu fiyat 200 liraya kadar bile düşer.
alt üstü bir panel ne kadar pahalı olabilir ki abi zaten monitor 150 euro birşey.Bence saçma ekranın paneli bu kadar tutmaz benim fikrimce monitorun bir parçası monitor fiyatında olmaz ney bu yani mücevher,altın külçesi mi ufacık bir yeri kırıldı komple panel değişçek bilmiyorum da koskoca garanti belgesi ne işe yarıyor o zaman en fazla 400-500 tl tutar eğer Tamir servisi aç gözlüyse. o bile fazla panel dediğin 100 lira tutar ek olarak işçilik masrafı hadi etti 120-130 en fazla.Zaten monitore para vermişiz adamlar da bize garanti belgesi veriyor tamir servisi yapması lazım en düşük fiyatta küçük bir şirket olsalar neyse internette gördüm adam AOC monitor almış sırf bu iç ekran için monitor fiyati istemişler. araba nın küçük bir yerini tamir ettirsen bu kadar tutuyor küçücük monitörün paneli için o kadar para verilmez .Bu insanları dolandırmaktır HP Türkiye tamir servisi için HP nin kendi avrupa ofisinden ucuza malzeme getirtmesi lazım yani çok zengin olsan bile 150 euro luk birşeyin tamiri için tekrar 150 euro verilmez 3/1 fiyat verilir buda en fazla 400 filan eğer zengin ve müşteri memnuyetini önemseyen bir firmaysa bu fiyat 200 liraya kadar bile düşer.
Monitör değil de Samsung televizyon için bir tamir ettirdim. Bu kadar pahalıya patlamadı. Monitör için ne diye bu kadar fiyat yazmışlar anlamadım.

Peki hocam televizyon ekrani için bir tamir miydi kaç lira tuttu bilgilendirirseniz sevinirim.

Söyledikleriniz kullanıcı olarak haklı fakat işin pratiğine indiğinizde işler değişiyor... Bir monitörün 4K özelliği de pixel hatta Hz. Oranı bile panel ile alakalıdır diğer parçalar sac (kasa) ve basit bir sürücüden oluşan PCB'den oluşmakta yani örneğin 2000 TL'nin 1500 TL'si paneldir ve bu panel hasar alması halinde tek parça olduğundan komple değişir kısmı onarım yapılamaz... Garanti konusu ise şöyle örnek göstereyim gittik bayiden sıfır km bir araç aldık gittik kaza yaptık bayi bunu garantiden onarabilir mi? 200 TL gibi rakamlar panel için hayaldir siz monitör alırken aslında paneli satın alıyorsunuz çünkü talep ettiğiniz tüm özellik ve fonksiyonlar panelden ibaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…