HP 650 "HP Boot Device Not Found..." Hatası

bambamm6

Kilopat
Yer
İstanbul
Herkese merhaba, 5 yıldır kullandığım Windows 10 (güncel) yüklü HP 650 model dizüstü bilgisayarım dün gece bir anda mavi ekran hatası verdi baştan başlattı. Ancak yeniden başladıktan sonra, meşhur

"Boot Device Not Found, Please install an operating system on your hard disk. Hard Disk (3F0), F2 System diagnostics, For More Information, please visit: www.hp.com/go/techcenter/startup"

hatasını verdi. BIOS'ta bütün seçenekleri denedim olmadı, ne yaparsam yapayım düzeltemedim. Format atayım dedim, USB üzerinden Windows 10 yüklemeye çalıştığımda da hiçbir sürücüyü görmüyor. Yani HDD'yi hiç görmüyor.

HDD'yi bugün başka bir masaüstü bilgisayarda taktığımda sorunsuz açtı. Yani HDD'de hiçbir sorun yok. Bu taktığım masaüstü bilgisayarda, HDD'ye temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım, HDD'yi tekrar laptopa taktım ama yine aynı hatayı aldım.

Problemin BIOS'ta olduğu muhtemel. Sizce çözümü nedir, Sosyal'de de baya aradım, önceki açılan benzer konuları inceledim denedim ama yine de çözemedim.

Ek: Su an HDD'yi laptopa taktim ve Ubuntu kurmaya çalıştığımda diskleri görebiliyorum. Ama Windows kurulumunda diskleri göremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nasıl düzelttin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…