Rehber HP Cloud Recovery Tool ile HP Recovery USB'si oluşturma

Merhaba,
HP bilgisayarınızda "Recovery" partisyonunu yanlıştıkla sildiyseniz ve geri almak istiyorsanız doğru yere geldiniz! Ama şunu bilin bu USB oluşturuyor "Recovery" partisyonunu geri yapmıyor. Bir de bu işlem sadece 2016 ve daha yeni HP cihazlarında geçerli gelin gereksinimlerine bakalım.
Gerekenler:
-1-6 saate kadar zamanınızın olması. Çünkü bu işlem yarıda kesilirse sıkıntı çıkabilir.
-En az 32 GB'lık bir USB flash bellek. USB formatlanacak o yüzden içindeki fotoğrafları yedekleyin!
-Windows 10 işletim sistemi.
-Bilgisayarın kurulum aşamasında kesilmemesi için bir AC kablosu.
-Windows'un kurulu olduğu diskte en az 25 GB'lık bir kısım.
-64 Bit işletim sisteminizin olması.
Eğer sisteminiz bunların hepsini karşılıyorsa gelin başlayalım! İlk yapacağımız şey HP Cloud Recovery tool programını yüklemek. Bunu yüklemek için Microsoft Store'a giriyoruz ve görseldeki gibi "HP Cloud Recovery tool" diye aratıyoruz.

Arattığınızda "HP Cloud Recovery tool" adlı bir uygulama göreceksiniz. Ona tıklayın ve uygulamayı indirin.

Program indikten sonra Microsoft Store'u kapatıyoruz. Ve başlata tıklayıp "HP Cloud Recovery tool" diye aratıyoruz.

Arattıktan sonra programı görmeniz lazım. Programın üstüne sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklıyoruz ve UAC ekranı çıkarsa kabul ediyoruz. Çalıştırdıktan sonra şu pencere gelecek:

Buradan lisans sözleşmesini okuyup onaylıyoruz. Ve ondan sonra ileri butonuna basıyoruz.

Burada gereksinimlerden bahsediyor bunu isterseniz okuyun ama ilk başta olan kısmı okuduysanız zaten neler gerekiyor biliyorsunuz.

Burada programı geliştirmek için uygulama verilerini kendisiyle paylaşmak istiyor. Bunu kendinize göre seçmeniz gerekiyor. "Evet" seçeneğini seçmeniz olacaktır.

Burada ağ durumunu denetliyor. Eğer ağ güvenli olmazsa sizden "Proxy" ayarı yapmanızı isteyecek.

Buraya istediğiniz "Proxy" ayarlarını yapın ve ileriye tıklayın.

Proxy ayarlarını geçtikten sonra bu ekranın gelmesi lazım. Bu ekranda alt kısımda kırmızı bir renk ile "Product ID is not match or invalid. Check the "I need to enter product ID for my HP System and manually fill product ID in." böyle bir yazı çıkarsa bilgisayarınızın ürün kimliğini doğrulayamadığı anlamına gelir. O yüzden bunu kendiniz doğrulamanız gerekir bunu yapmak için de alttaki fotoğraftaki tiki seçip sonraki adıma bakıyoruz.

Burada tikin üstüne tıkladıktan sonra menü değişiyor. Buradan "ürün tanıtım bilgisi" kısmına masaüstü bilgisayarlarda üst, altta veya kasanın sağında ya da solunda cihazınızın ürün kimliği yazacaktır. Doğru etiketin üzerine baktığınıza emin olun. Örnek vermek için bu benim laptopumun altındaki ürün kimliği:

Gördüğünüz gibi benim ürün kimliğim yazıyor. Buradaki kimliği o programa yazıyoruz. Bu kodu yazmanıza rağmen hata alıyorsanız HP'nin teknik desteğine başvurmanız gerekebilir.

Burada USB seçmemizi istiyor tabii burada USB'nizi takmanız gerekiyor. USB'nin içindeki tüm veriler silinecektir ve dosyaları normalce kurtaramazsınız. Ekstradan program yardımıyla dosyalarınızı kurtarmak zorunda kalabilirsiniz. Burada USB'nizi seçip kurulumu başlatın. Kurulum başladıktan sonra şöyle bir pencere çıkacak.

Bunun 5 veya 6 tane aşaması olacaktır bu yüzden sabırlı olun. Bu yüklemeden sonra Recovery USB'niz hazır olacak. USB'den boot ederek Recovery işlemini başlatabilirsiniz.

Umarım bu yazı işinize yaramıştır buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• kurulum 5..PNG
    27,5 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_0621_LI.jpg
    129,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…