HP Compaq Mini CQ10-700ST Notebook'a Uygun İşletim Sistemi

Sizce hangi işletim sistemi?

• Linux Mint Cinnamon

Oy: 1 25,0%
  • Linux Mint Mate

• Elementary OS

• Windows 10

• Oy verenlerin toplamı
    4

sergun26

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bilgisayar toplamamla beraber rafa kaldırdığım eski notebookumu annem kullanıyor. Fabrika çıkışlı olarak Windows 7 Starter ile geliyor, bilgisayarın performansından memnun değildim ve Ubuntu kurdum. Ancak hala tam olarak memnun değilim. Sizce hangi işletim sistemini kurmalıyım? (Annem Linux kullanabilir, Ubuntu'yu öğrettim ve sıkıntı çekmedi.)

Elementary OS hoşuma gitti, sizce kaldırır mı?

Windows 10 kaldırmaz bence, ama ekledim şıklara.

Konuyu onaylayabilir misiniz? @Murat5038

Atom işlemciye sahip o yüzden Win 10 32bit veya Win 7 32 bit kullanabilir. Linux vs. yapımları yormuyor dense de Windowstan daha çok tüketime sahiptir.
Daha önce Windows 7 yüklüydü ve rahat çalışamıyordu. Windows 10 denerim, teşekkürler.

Windows 10 kurulumu için bellek hazırladım ancak kuruluma başlarken diski seçtikten sonra "Invalid system disk
Replace the disk, and then press any key" hatası alıyorum. Flash diskte sıkıntı yok, sorunsuz bir şekilde çalışıyor. ISO'yu Rufus ile yazdırdım. Eski bir notebook olmadığı için UEFI desteklemeyeceğini düşündüm ve Rufus ayarlarını aşağıdaki gibi yapıp yazdırdım:
adsiz-jpg.118696

Ayarları nasıl yapmalıyım, sistemim UEFI destekliyor mu?
@Murat5038
Tekrardan teşekkürler.

Yine yukarıdaki ayarlarla FAT32 olarak denedim, aynı hatayı verdi. UEFI GPT olarak denedim bu sefer boot menüsünde diski görmedi.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    161,8 KB · Görüntüleme: 1.097
Win7 usb dvd tool ile yazdırın. Boot ayarlarını ve bios ayarlarını doğru yapın. O zaman formata geçin.
BIOS ayarlarına hiç dokunmadım, varsayılan halde. Sadece boot menüsünü kullanıyorum. Windows 10 kurulum rehberinde Rufus ile yazdırılıyordu. Yine gönderdiğim ayarlarla FAT32 MBR Bölüm Düzeni denedim ve aynı hatayı verdi. UEFI olarak denediğimde diski görmüyor.
Teşekkürler.

Teşekkürler, Windows 10 için doğru BIOS ayarları nasıl olmalıdır?
Win 10 için diye bir ayar olmaz. Format için nelerin açılması veya neyin kapanması gibi şeyleri zaten her format rehberlerinde belirtiyoruz. Rehberleri takip edin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı