HP DB-1057NT 8 GB RAM 5.95 kullanılabilir

• Konuyu başlatan MCV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 472

MCV

Hectopat
Makaleler
1
Yer
./
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel i5-12500H
RAM: 8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Meslek
Yazılım Geliştirici
HP DB-1057NT model bir laptopa sahibim. Normalde tek slotta 4 GB modül bulunuyordu ve bunun 3.5GB kullanılabilirdi yani 512MB işlemci kullanıyordu. Bir 4 GB modül daha yerleştirdim şu an da toplam 8 GB kullanılabilir 5.95GB gösteriyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim BIOS'ta buna göre bir ayar bulamadım.

Dual channel yapmışsınız. Böyle de yetebilir şu anlık. Elbette 2x8 daha iyi fakat acele etmenize de gerek yok. Bu arada bir yerden ayarlanıyordu sanırım ayrılan VRAM.
HP Laptop olduğu için BIOS'a eklememişler o özelliği :) Ekleseler şaşardım.Neyse ki dediğiniz gibi dual channel şuanda.
HP Consumer Laptop and Desktop PCs - Available System Memory Is Lower Than the Physical Memory Installed | HP® Customer Support
HP böyle bir döküman paylaşmış.Ekte;
//Düzeltme
This is by design. AMD reserves some memory capacity in order to support the Microsoft PlayReady feature.

Böyle bir mesaj var. Yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı