Arkadaşımın bir HP masaüstü bilgisayarı var ve bu konuya benzer bir konu açmıştım. Şimdi dostlar bu bilgisayarın bileşenleri şöyle:
-Intel i7-2600 işlemci
-8 ya da 6GB tam hatırlamıyorum 1333 MHz RAM
- 1TB HDD
- Palit GT 220
Gördüğünüz gibi bu bir ofis-günlük kullanım bilgisayarı ve oyun oynanmıyor. Bizde dedik ekran kartını değiştirelim. Onun için PSU'da değiştirmek lazım keza bilgisayarı inceledik güç kaynağı ek hiç bir şey çalıştırmayacak şekilde tasarlanmış yani ne ek molex var ne de PCI-e kablosu. Zaten 350W. Ee sonra dedik bu arkadaşında PS3'ü bozuldu oyun ve kollarını satıyor ( 15-20 oyun, 2 temiz orjinal kol, move starter pack) ve buradan hatrı sayılır bir para gelecek. Bende dedim bu kasa malım mATX biz bunun işlemci, HDD ve RAM'lerini alır içine yeni bir sistem kurarız. O da dedi ki bilgisayarı satıp yenisini toplasak. Bende size soruyorum ne yapmak daha mantıklı? Çünkü bu bilgisayarı kaça satarız bilmiyorum inanın. Anakartta dandik bir şey benziyor hem Z77 sistem yapsak fena olmaz mı bu kasaya? Ya da satıp yenisini mi toplayalım?
Abi oynanmıyor derken GT 220'yle ne kadar oynayabilirsin. Zaten küçük monitör kullanıyor. İyi bir ekran kartı aldık mı zaten uçurur keza çözünürlük düşük olacak biraz. Çözünürlük gerçekten en büyük faktörlerden...
Vallahi bakacağız artık. Bende şöyle düşündüm, MSI Z77 GD43, Cooler Master K-380 600W ve ASUS GTX 660 veya duruma göre HD 7870/7850... Bir de abi işkemci çalışır değil mi hani HP ya sakata gelmesin.