Bildiğiniz gibi yeni sistemlere yeni sürümlerin desteği ile eski laptoplarda Os X kurulumu sıkıntı çıkarıyor.
Laptopu 2009 senesinde aldım. 2010'da 10.6 snow leopard sürümünü çok rahat bir şekilde kurmuştuk. Lakin geçen süre zarfında mavericks tekrardan cezbetmiş ve kurulum içinde vakit bulacağım için notebook'ma mavericks i kurmayı deneyeceğim. Aradaki mesajlarımda tr harf olmayabilir. Elimdeki klavye g510 ulusal sürümü olduğu için tr karakterleri karıştırmamak adına ingilizce klavyeden yazacağım.
İlk olarak sürüm içinde clover boot ile Recep beyin vermiş olduğu 10.9***.raw dosyasını usbye atıp oradan boot ettiğimde hani olurda açılır diye bekledim ama bilindiği gibi fakeSMC yi yutturamadık ve kuruluma geçiremedim.
Boot flag olarak hatırladıklarım:
Kod:
-v -x cpus=1 GraphicsEnabler=No
diyerekten seneler öncesinde L2yi boot edebilmiş ve başarıyla yüklemiştim. Aynı boot flaglar ile denedik ve PCI begins Hatası ile karşılaştık. Sonradan tony amcadan gerekli tüm boot flaglari öğrenip nasıl çalıştığınıda hazmederek bugün akşama tekrardan deniyeceğim.
Olur ki kurulum başarılı olursada bu konu hem eski pclere mavericks in desteğini göstermek adına kılavuz olur hemde hp sistemimde çalışan boot flagları kextleri paylaşarak konunun beslemesinide yaparız.
Bakalım sonuç ne olacak bende merak ediyorum...
Cumartesi tekrardan güncelleyeceğim ama sistem özelliklerini yazayım ben. Gene cumartesi günü inş. Aidata ile gerekli bilgileri tam olarak yazacağım..
İşlemci, ses ve ethernet olarak MacBookPro 7.1 ile benzerliği söz konusu Grafik olayı sıkıntı sadece. Mavericks için kextin içine system id sini eklemek gerekecek sanırım .
Flagsiz veya cpus olmadan cpu kernel panic alıyorum..
Graphics kextini ayarlamayadığım için Ge=no diyerekten devamda zorunlu oldu. Gereksiz kextler var ama seçemedim bir türlü. Nvdia kextlerini sildim 2. Resimdeki hataları aldım..
Şuanda 10.7.2 lion yükledim ki onda bile flagsiz boot edemedim hem kurulumda hem ilk bootlarda. Açılıştaki chermelon mu öyle bir şey, boot seçerek devam ediyorum. Clever boot da smcyi yemedi bir türlü... Şimdi merak ettiğim elimdeki 10.7.2 yüklü macosu mavericks yapabilir miyim? Veya mavericks raw. Dosyasını kendime göre kextlerini nasıl ayarlayabilirim? Bu konularda yardım çok iyi olur.
Edit: Bu hp notebooklar sıkıntı bu konularda. Hele birde ati ekran kartı varsa.