Çözüldü HP DV6-6B45EZ uyumlu RAM önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

drdemis

Femtopat
Herkese merhabalar,
HP DV6-6B45EZ laptop kullanıyorum. 4gbx2 RAM var üzerinde.
RAM kapsitesini 2x8GB olarak 16'ya yükseltmek istiyorum ancak hangi RAM uyumlu bir türlü çözemedim.

CPU-Z ile ilgili bilgiler aşağıda,
Bir de Crucial sitesinden destek aldığım görüntüyü de ekledim.

Sizin gibi üstadlardan ricam; benim laptop için uygun olan model 8 GB (2x8GB: 16 GB toplam olacak) RAM önerisinde bulunmanız.
Şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla.

Dosya Ekleri

• crucial.png
    crucial.png
    72,5 KB · Görüntüleme: 99
  • 1.png
    1.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 3.jpg
    3.jpg
    49,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Belleğiniz 1333 MHz'de çalıştığı için CL9 olarak çalışıyor. 1600 MHz'de çalışsaydı CL11 olacaktı.
8 GB DDR3 1333 MHz 1.5V SODIMM bellek alacaksınız. Cihazın içinde 1600 MHz bellek var ama en fazla 1333 MHz desteği var. Aynı bellekten iki tane alıp takabilirsiniz.

8 GB DDR3 1333 MHz 1.5V SODIMM bellek alacaksınız. Cihazın içinde 1600 MHz bellek var ama en fazla 1333 MHz desteği var. Aynı bellekten iki tane alıp takabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim Üstad, sağolasın..

Belleğiniz 1333 MHz'de çalıştığı için CL9 olarak çalışıyor. 1600 MHz'de çalışsaydı CL11 olacaktı.

Şimdi tüm bilgiler anlaşır oldu, bilgiler için tekrar teşekkür ederim..
Allah razı olsun, iyi forumlar dilerim..
Tekrar rahatsız ediyorum ama göndermiş olduğunuz ilan sahibi ile görüştüm, Trendyol ilanındaki
hynix ram 1333 mhz değil 1600mhz imiş,
şayet bu şekilde alsam uyumsuzluk gibi bir sorun yaşar mıyım?
@helvaci Hocam tekrar merhaba;
ahatsız ediyorum ama göndermiş olduğunuz ilan sahibi ile görüştüm, Trendyol ilanındaki
hynix ram 1333 mhz değil 1600mhz imiş,
şayet bu şekilde alsam uyumsuzluk gibi bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler bilgi için..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı