HP EliteBook 2560P ısınma sorunu

Laptopuma daha 2 gün önce termal macun yenilemesi ve fan temizliği yaptım.

AIDA 64 ile bir stres test yaparak CPU tam yükte max çekirdek hızına ulaşabiliyor mu ve thermal throttling oluyor mu bir kontrol et. Eğer oluyor ise kullandığın termal macunun termal iletkenliği düşük olabilir, farklı bir macun kullanmayı dene veya uygulamada sorun olup termal macun işlemcinin tamamını kaplamıyor olabilir tekrar uygulamayı dene.

Eğer bunlar çözüm olmuyor ise CPU voltajını düşürmeyi deneyebilirsin. DÜşürebileceğin kapasiteye bağlı olarak fark edilir düzeyde ısı düşüşü sağlaman mümkün. Intel i7-6700HQ CPU ile -200mV düşüş yapıp 8-10C arası ısı düşüşü sağladım tam yükte.

-10mV aralıklarla AIDA 64 stres testini 5'er dakika çalıştırıp test ederek her sorunsuz test sonrası 1 adım daha düşür. Düşük voltaj kaynaklı reboot yaşadıktan sonra bir önceki votaja geri dönüp bu sefer test 30 dakika veya 1 saat kadar tekrarla, eğer sorun yaşamıyorsan bu voltajda devam et, eğer sorun yaşarsan bir 10mV daha voltajı yükselterek tekrarla. Bu testi de stabil tamamlayabildiğin voltaj değerinde bilgisayarını bir süre normal kullanarak gözlemlediğinde de sorun yaşamıyorsan bu voltajda ve daha düşük CPU ısısı ile kullanmaya devam edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Temizlikten önce de var mıydı yoksa temizlikrten sonra mı başladı?

Temizlikten sonra daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Bence laptop soğutucu al ya da tamirciye götür termal macunu yenile ve tozunu aldır hemen çünkü 7 derece daha yükselirse işlemci yanar.

Hocam param soğutucuya yetmez. Tamircinin yaptığını kendim rahatça yapabiliyorum. Artık eski i3 laptopa geçme vakti geldi galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…