HP Elitebook 8540p Ekran Kartı Değişir mi?

Değişir mi ?

• Evet

Oy: 2 100,0%
  • Hayır

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

ÖFB

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın harici ekran kartı değişir mi ?

Dizüstü bilgisayarım: Hp EliteBook 8540p.
Ekran kartı iş için giriş seviyesi olan, Nvidia Quadro NVS 5100m.

Araştırmalarıma göre MXM 2 portu bulunuyormuş. MXM 2 portuna sahip bir ekran kartı bulabilir miyim ?
BİOS kısıtlaması varmış. Ben hiç BİOS update yapmadım. Yanlız sitesindeki BİOS updatesini yaparsam bu kilit çözülür mü ?

Nvidia Quadro serisi için hem iş hemde oyun için ayrı sürücü çıkardığını duydum. Nvidia benmim kartım için böyle bir sürücü çıkardı mı ?

MXM 2 ise vakit kaybı ve yüzü astarını geçer. MXM 3 olmalı idi.

Recep abi ben teknolojilerine bakmıyorum, perforamansına bakıyorum. Buna takılabilecek en iyi kart hala hatırı sayılır bir performans veriyorsa sorun yok. Ayrıca MXM 2 ile MXM 3 aynı girişe sahipmiş. (240 pin.)

Şonuçta bu makinada takılı olan i5 540m, yeni nesil i5 4200u ile yakın performans veriyor. (Tek farkı teknolojileri.) ''Yok efendim seneye brodwell çıkacak elimdeki haswell sistemi satıp yeni sistem toplayayım.'' gibi takıntılarım yok.
Bu makinada birde express kart slotu var. (Bir söylentiye göre Asus bu porta uygun ekran kartı üretiyormuş ama x1 hızında çalışan.)

1-Bu makinaya MXM 3 (MXM 2 hızında çalışacak tabii ki )takılabilir mi ?

2-MXM 2 slotlu en iyi ekran kartı buna uyar mı ? Buna takılabilecek en iyi kart ile NVN 5100m ile hatırı sayılır fark olur mu ?

3-NVS 5100m'e göre oyuna yönelik bir ekran kartı sürücü var mı ?

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. MXM2 portuna MXM3 kart takamazsın.
  2. Hiç kimse sana uyum garantisi veremez.
  3. GT 420M
@Recep Baltaş Sorularıma verdiğin yanıtlar için teşekkür ederim.
1-Gittigidiyor, Sahibinden.com (GeT) ile MXM2 portlu grafik kartı satın alıp 3 gün içerisinde deneyip çalışırsa satın alıp kulanabilir miyim ?
2-Uyumu önemli değil 1. sorumda olduğu gibi 3 gün deneyip öyle satın alıcağım. Bunun için MXM2 portlu üst seviye kart modelleri önermenizi istiyorum. (Tercihen Nvidia.)
3-Daha önce modifiyeli sürücü kulladım. (İntel.) Yalnız bunu biraz açar mısınız ? Bildiğim kadarıyla Nvidia uyum kontrolü yapıyor. Zahmet olmazsa indirme linki verir misiniz ?
4- Konu ile alakalı değil ama bilgisayarım çok gürültü yapmaya başladı. Çalıştığım yere temizletmeye götürmemde bir sakınca olur mu ? (Zarar verme açısından...)(Çalıştığım yer bakkal değil. Eletronik eşyalar satan bir yer. Teknik servis hizmetide veriyorlar.)
Yazım yanlışlarım var ise affola.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı