Çözüldü HP Elitebook 8570P siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ucan12

Decapat
HP Elitebook 8570P dizüstüne sahibim. Bundan tahminen 1 yıl önce bilgisayarımın ekranı aniden gitti geldi ve sonrasında her açılışta siyah ekranda kalıyor ve imleç dahi gözükmüyor. Bilgisayarın düğme ışıkları normal fakat bazı tuşlar da yanıp sönüyor ayrıca fan sesi normalden fazla gürültü oluyor. Çözümünü bilen var mı?

1) Hayır, tabiki de 1 yıldır kullanmıyorum. 1 yıl önce yaşandı.
2) Harici ekranda denedim olmadı maalesef.
3) RAM ile olmadığından deneyemedim,disk derken harici bir harddisk mi oluyor? Tam bilemedim onu kusura bakma.
4) Bu olay yaşanmasından daha önce bilgisayarın alt kapağını açıp kuru bezle temizledim ve RAM'ı o sıra çıkartıp yerine takmıştım acaba o yüzden mi kaynaklandı dersiniz?

Video atmalı mıyım?

3. RAM'i ödünç alabilirsin DDR3 çoğu makinada var. Hayır içindeki diski çıkarıp başka bir disk ile denemeni kastediyorum. Ben bir kez disk sebepli siyah ekran sorunu yaşamıştım 8470P'de.
4. RAM'i tam oturtamamış olabilirsin ya da üzerinde bezin havı belki kalmıştır. Tırnakların tam oturduğundan emin ol.

Bunlar dışında fişi ve bataryayı çıkarıp 10dk bekle, sonra sadece fişi takıp çalıştırmayı da dene.
İlk bunu deneyerek başlaman en az acılısı.
Işığı yanan tuştan kastın nedir?
Hiç fan temizliği yaptın mı?

1) Az önce sorunlu bilgisayarın RAM'ını tekrar düzgün bir şekilde dediğiniz gibi taktım. Bu sefer biraz aşama kaydettik ve fan artık normal ses düzeyinde,yanıp sönen (caps lock ve num lock) artık yanıp sönmüyor fakat siyah ekran sorunu daha çözüme kavuşmadı.
2) Diğer bir aşama olarak başka bir disk takıp deneyeceğim en kısa zamanda.
3) Fan temizliği olarak içini açıp ayrıntılı değilde üste görülen tozları kuru bezle aldım evet.

1. Dün akşam elime 8470p geçti ve 8570P'nin harddiskini 8470P'ye taktım.
  2. Bu 8470P'de ekrana sistemi onar(önerilen) seçeneği geldi ona tıkladım kullancı adı ve şifre istedi şifreyi hatırlayamadığım için geçemedim.
  3. Normal başlatma yapınca mavi ekrana düşüp yeniden geliyor.

8570P'ye yeni bir harddisk takmama rağmen dünkü gibi siyah ekranda.
Arkadaşlar merak edenler için sorunun nasıl çözüldüğünü anlatayım. 2-3 harddisk denedim, format attım bilgisayarı televizyona bağladım olmadı zaten sorun oralarda değilmiş ekran kartı chipsetindeymiş. Tamir bedeli 300 TL tuttu. İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…