HP Elitebook G1 820 Hackintosh Boot Sorunu

çaydanlık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle eğer konum yanlış bölümde yer alıyorsa kusura bakmayın.
Aşağıda özelliklerini belirtmiş olduğum bilgisayarıma bir arkadaşım hackintosh el capitan kurmuştu. UEFI olarak kurdu diye hatırlıyorum fakat emin değilim. USB'ye ihtiyaç olmadan çalıştırabiliyordum. Bilgisayarda sadece hackintosh yüklüydü ve yanında herhangi bir işletim sistemi kurulu değildi. Bilgisayarın tüm fonksiyonlarını kullanabiliyordum, sadece Wifi problemim vardı ve bunun için de USB Wifi aldım.

USB'den çalışan linux kullanıyorum ben, (boot için değil, işletim sistemim flash diskin içinde). Bu şekilde biraz kullandıktan sonra hackintoshu boot edememeye başladım.

Bilgisayarımı kuran arkadaşıma düzelttirmem mümkün olmadığı için buradan yardım almak istedim. Elimde herhangi bir flash disk vs. yok. Boot etme sorunu yaşıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayarım:
HP Elitebook G1 820 f1q93ea#ab8

İşlemciIntel Core i5 4 gen. 4210U / 1.7 GHz (2.7 GHz) / 3 MB Cache
Bellek8 GB DDR3L
Depolama500 GB HDD / 7200 rpm
Optik sürücüHiçbir optik sürücü
Ekran12.5 "LED-arkadan aydınlatmalı 1366 x 768 / HD
GrafikIntel HD Grafik 4400
Giriş CihazıIşaret çubuğu - aydınlatmalı
Tümleşik web kamerasıevet
Ağ Özellikleri802.11a / b / g / n, Bluetooth 4.0 HS, Gigabit Ethernet
Pil3-hücreli - 11:25 saate kadar
Yuvalanabilirevet
GüvenlikGüvenilir Platform Modülü (TPM 1.2) Güvenlik Çipi, parmak izi okuyucu, SmartCard okuyucu
Boyutlar (GxDxY)31 cm x 21:53 cm x 2.1 cm
Ağırlık01:42 kg
YerelleştirmeFince, İsveççe / Finlandiya, İsveç
Çevresel StandartlarENERGY STAR nitelikli
Üretici garantisi3 yıl garanti
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
-v komutu ile başlatıp nerede takıldığını görebilirsin. Bir diğer çözüm önerim eğer uefi kurulum yapılmışsan tekrar kurulum usb'si hazırlayıp kuruluma usb üzerinden değil de hdd de bulunan uefi üzerinden usbyi seçerek temiz kurulum yaparsan sistemin doğru ayarlarla başlayacaktır. Elbette birtakım problemler buradan yardım alarak çözülebilir. Şunu unutmayın ki yan yana 4 OsX sistem kurulumu yapılsada tek Uefi kullanıldığından aynı ayarlar çalışacaktır.(Haricen kext utiliy ile kurulanlar kextler buna dahil değil)

Cevabın için teşekkür ederim. -v komutunu nasıl çalıştıracağım, nereye gireceğim bu komutu anlamadım?
Bilgisayarımı açtığımda sırasıyla aşağıdaki yazılar çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…