Hocam genelde gücü kestiğiniz zaman pek bir sorun olmaz. Hatta ben donanım değişikliği yapacağım sırada gücü kestikten sonra o an sistemde olan statik elektriğin de boşalması için birkaç saniye güç tuşuna basarım. Donanım değişikliği yaptıktan sonra veya yapmadan evvel bios pilini söküp biraz bekledikten sonra tekrar takarım. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. 4 slotun birden arızalanması pek olası değil ancak bir slottaki arıza nedeniyle açılmıyor da olabilir.
Denemeyi kurt yemedi derler bizim burada. Gücü kesip, açma düğmesine bir süre basılı tutun. Sonra bios pilini dikkatli şekilde çentik kısmından çıkarın. Birkaç dakika kadar bekleyin. Ardından pili takın, gücü verin. Açmayı deneyin. Bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama sorunun devam etmesi durumunda aynı şekilde gücü kesip açma tuşuna birkaç saniye basılı tutun. Ardından varsa harici grafik kartını söküp onboard grafik kartıyla sistemi çalıştırmayı deneyin.
Anakart yalnızca çiplerden oluşan bir bileşen olmadığı için farklı sebeplerden dolayı bozulabilir. Bazen kullanıma bağlı olarak da bozulabilir. Arkadaşımın anakartı hiç ısınmadan, hata vermeden, donanım değişikliği, nem, toz, sıvı teması vs olmadan bozulmuştu bir kez.