HP ENVY 15-K202NT laptop performansı nasıl artırılır?

BaranTolunay

Hectopat
Daha fazla  
HP ENVY 15-K202NT Core i7 5500U 2.4GHz-16 GB-1TBSSHD GTX 850 laptop var elimde ve CS:GO, Valorant dahil tüm oyunlarda performans aşırı düşük. Yaklaşık 5 yıllık bir laptop. Performansı arttırmanın yolları neler? (Fan temizliği ve termal macun yenilemesini daha yeni yaptırdım)

Benim eski dizüstüm olur kendisi, 4700U`lu bir modele geçerek (Gerçi onu da değiştireceğim) kurtuldum. Bu modelde maalesef işlemci yetersiz kalıyor, hem düşük tek çekirdek performansı hem de 2 çekirdekli olması sıkıntılı. Bu nedenle arka planda işlemci tüketen uygulamaları (Spotify ve Opera GX benimkini direkt boğmaya başlıyordu) devre dışı bırakmak yararlı olabilir. Yine de bu kadar sorunlu olacağını sanmıyordum, CS:GO oynatıyordu bendeki. Aldığın FPS değerleri ve ayarların neler?

Arkadaki bütün ayarları yaptım ve fps arttırmak için elimden geleni yaptım ama hala değerler çok düşük. CS GO' da değerler 30-70 fps arası ama genelde 60' ın altında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı