Çözüldü HP F4180 Bitmeyen kartuş sistemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oguzkaan34

Decapat
Öncelikle herkese merhabalar,
Benim sorum şu şekilde. HP F4180 marka ve modelli yazıcı için bitmeyen kartuş sistemi yapmak istiyorum ama bazı endişelerim var. Örneğin yazıcılarda sanırım yazılımsal olarak kartuş doldurup takmayı önlemek için kartuşları tek kullanım şeklinde kullanmaya izin veriyor. Ben de eğer bu sistemi yaparsam yine de kartuş almak zorunda kalacaksam hiç gerek yok ama kartuş harici tank bittikçe doldursam da kartuş hatası vermeyecekse yani kartuş bozulana kadar kullanacaksam yararlı bir şey. Veya dert yandığım bu konuda sizin çözümleriniz neler? Cevap verirseniz teşekkür ederim, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunumu çözdüm, içi boş eski kartuşlarımı yazıcıya taktım otomatik olarak kartuş hizalama moduna girdi, galiba tekrar hafızaya onları aldı. Daha sonra 2. kez doldurduğum ama yazıcının okumadığı kartuşlarımı taktım yazıcı bu sefer hafızaya onları aldı (galiba) okumadığı kartuşları yeni gibi okuttum. Umarım herkese yardımcı olur. Hafızaya aldı dediğim kısımların mantığını çözemedim yanlış olabilir. İyi günler.
Neden hazır bitmeyen kartuş sistemi olan bir yazıcı almıyorsunuz?
Sadece kartuşları doldurmayı deneyebilirsin.bkz
Yazılımsal olay ise bazı modellerde direk yazıcının ayarlarından kartuş korumasını kaldırabilirsin. Yok ise çipe erişip kodlaman lazım.

Sorunumu çözdüm, içi boş eski kartuşlarımı yazıcıya taktım otomatik olarak kartuş hizalama moduna girdi, galiba tekrar hafızaya onları aldı. Daha sonra 2. kez doldurduğum ama yazıcının okumadığı kartuşlarımı taktım yazıcı bu sefer hafızaya onları aldı (galiba) okumadığı kartuşları yeni gibi okuttum. Umarım herkese yardımcı olur. Hafızaya aldı dediğim kısımların mantığını çözemedim yanlış olabilir. İyi günler.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı