HP G1 450 laptop açılmıyor

RADQN

Centipat
Merhabalar kolay gelsin. HP G1 450 model laptopum açılmıyor. Güç düğmesine bastıktan sonra yandaki güç LED'i 9 defa yanıp sönüyor. Pili çıkarıp direk güçle de çalıştıramadım. RAM'i, HDD'yi takıp çıkardım fayda etmedi. HP'nin sitesinde LED uyarısının karşılığını bulamadım. Anakart arızası olabilir mi? LED beyaz olarak yanıp sönüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Adaptör ya da cihaz içinde bir bozukluk olabilir.
Sizin bilgisayara uygun bir adaptör bularak deneme yapmak zorundasınız.
Hatta imkanınız varsa sizin bilgisayara uyacak bir pil takın, onunla da deneyin ve sizin pili başka bir cihazda da deneyin.

Adaptör iyice bozulmuş olabilir (pil belki de sağlam adaptör şarj etmiyordur).O yüzden İYİCE BOZULMUŞTUR diye belirtmek istedim

Adaptör ya da cihaz içinde bir bozukluk olabilir.
Sizin bilgisayara uygun bir adaptör bularak deneme yapmak zorundasınız.
Hatta imkanınız varsa sizin bilgisayara uyacak bir pil takın, onunla da deneyin ve sizin pili başka bir cihazda da deneyin.

Adaptör iyice bozulmuş olabilir (pil belki de sağlam adaptör şarj etmiyordur).O yüzden İYİCE BOZULMUŞTUR diye belirtmek istedim

Şarj adaptörü sağlam, farklı bilgisayarda problem çıkarmıyor. Pile gelecek olursak pilsiz de denedim direk adaptörü bağlayarak yine aynı uyarı ışığını 9 kere yaktı ve açılmadı. Ayrıca pil takılı olsa bile şarj adaptörünü takmadan hiçbir şekilde çalışmıyor. Yani uyarı ışığını bile yakmıyor.

Son düzenleme:
Şarj adaptörü sağlam, farklı bilgisayarda problem çıkarmıyor. Pile gelecek olursak pilsiz de denedim direk adaptörü bağlayarak yine aynı uyarı ışığını 9 kere yaktı ve açılmadı. Ayrıca pil takılı olsa bile şarj adaptörünü takmadan hiçbir şekilde çalışmıyor. Yani uyarı ışığını bile yakmıyor.

Hiç bilgisayarın içini açtın mı?

Sorunun kaynağı anakarttaki sigorta bölümüne gerekli amperin gitmemesiymiş. Anakartı söküp yaptırıp bütün parçaları takınca çalıştı. İlgin ve alakan için teşekkür ederim.

Sorunun kaynağı anakarttaki sigorta bölümüne gerekli amperin gitmemesiymiş. Anakartı söküp yaptırıp bütün parçaları takınca çalıştı. İlgin ve alakan için teşekkür ederim.
Hocam merhaba. Aynı sorun benim hp cihazımda da var. Tam olarak sorunun kaynağı neresi anlayamadım. Sigorta bölümü derken nereyi kast ettiniz acaba ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı