HP G6-2104ET UEFI Windows 10 Kurulumu

Enver 09

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
İyi günler.
HP G6-2104ET dizüstü bilgisayarıma SSD aldım ve SSD'den en iyi performansı almak için UEFI kurulum yapmak istiyorum. Şu an kullandığım BIOS sürümü F27 ve hiçbir şekilde ne UEFI kurulum USB'sini tanımıyor. Secure Boot'u kapattım, denemediğim şey kalmadı ve çözümün BIOS sürümü F27'ye düşürmek olduğunu okudum ancak bu işlemi yapamıyorum. Windows içinden Insyde Flash buna izin vermiyor ve HP Recovery bölümünü sildim, USB ile de bu işi yapamıyorum. BIOS'u USB içine attım ve açılışta Win+B kombinasyonunu kullandım, Caps Lock ışığı iki kez yanıp sönüyor, BIOS Downgrade yapamıyorum. Çözümlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

F27 BIOS sürümünü F27'ye düşürmek...

• USB belleği nasıl hazırladın?
  • Boot menüsünde ne görüyorsun?
  • BIOS'ta UEFI devrede mi?
BIOS için USB belleği hazırlayamadım çünkü F22 sürümünü (düşürmek istediğim sürüm) indirdiğimde sadece Windows içinden yüklemek için olan yazılım geliyor, bende oluşturduğu klasörün içindeki BIOS dosyasını (.bin uzantılı dosya) FAT32 bir USB belleğin içine attım, bilgisayarı kapattım. USB takılı bir biçimde Win+B kombinasyonu ile bilgisayarı açtım ama BIOS yükleme kısmına geçmedi, Caps lock ışığı iki kere yanıp sönüyordu. Sonra kademe kademe düşsem olur diye düşündüm ve F26yı indirdim, şükür F26da USB oluşturma menüsü vardı USByi oluşturdum ama yine sonuç aynı oldu. Şuan üstündeki F27 sürümü ile BIOS'tan UEFI'ye aldığımda boot menüsünde hiç bir şey göremiyorum, Boot order'dan USByi öne çıkarıp normal başlatmaya çalıştığımda ise 3F0 hatası alıyorum. Rufus'tan hazırladığım Windows 10 USB'sinden eminim daha önce iki bilgisayarımada UEFI Windows 10 kurulumu yaptım.

Başka USB portu veya bellek ile deneyin.

Ayrıca bu cihazın işlemcisi nedir?
İşlemcisi i5-3210M, tüm USB portlarını denedim ve BIOS işlemini bir adet Sandisk, bir adetde Kingston bellek ile denedim ancak Windows kurulumu için belleğimden emin olduğum için onu tek bir bellek ile denedim.
Konu hala güncel, benzer bir sorun yaşayıp çözebilen biri varsa yardımınıza muhtacım 😔

Tabii ki, buyrun:
P_20191019_231047.jpg
P_20191019_231023.jpg

Konu hala güncel. Legacy Boot desteğini kapattığımda UEFI sürücüleri görmüyor, Legacy Boot desteğini açtığımda görüyor ancak Windows 10 2004 ISO ile ekran görseldeki şekilde:

IMG_20201007_011758.jpg

Bir an GPU'yu kaybettik sandım ancak sistem çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı