HP G6 RAM yükseltme ve SSD ekleme

altunee

Yoctopat
Katılım
19 Kasım 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Kardeşim öğrenci ve eski bir HP G6 2250st model laptopu var. Artık çok yavaş çalışıyor ki özellikleri de bir hayli düşük. Ben bu laptopa RAM yükseltmesi yapmak ve HDD yerine SSD takmak istiyorum. Mevcutta 2 slotta dörder olmak üzere 8GB RAM var ve 512GB HDD var. Kontrol ettiğim zaman anakartın maksimum RAM kapasitesi 2 slotta 8GB'tan toplam 16GB. Hangi marka veya tür ram almam gerekiyor ondan emin değilim ama. Bu konuda yardımınızı istiyorum. Ayrıca yine 512 GB veya 1 TB SSD takmak istiyorum. SSD için de hangi türde bir ürün almalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Laptopun içini açıp RAM ve SSD takma çıkartma işlemini kendim halledebilir miyim emin değilim ama bilgisayarcıya götürsem bile en azından parçaları kendim verip sadece işçilik ödemek daha uyguna gelir sanırım. GPU-Z görüntülerini ekleyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_2.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_3.png
    43 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_4.png
    63,1 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_5.png
    73,5 KB · Görüntüleme: 25
Mevcut HDD yuvasinin yerine SATA SSD takilabilir ve kendin yapabilirsin bu islemleri hic gerek yok baska yere vermeye.

Butcen ne kadar?
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki hangi SSD uyumlu olarak çalışır bu anakart ile? Çok bilgili olduğum bir alan değil maalesef. Eğer ürün linki gönderebilirseniz çok sevinirim. Ram ve SSD için toplam 2bin lira gibi bir bütçe ayırabilirim. Eğer çok düşükse bu bütçe arttırmaya çalışabilirim. Kardeşim mühendislik öğrencisi, AutoCAD ve office programları kullanacak. O yüzden 16 gb ram ve 512 gb ssd sanırım okul bitene kadar işini görecektir.

RAM'e hiç gerek yok, SSD alın yeter. Gayet de hızlı olur.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kardeşim mühendislik öğrencisi, AutoCAD ve office programları kullanacak sadece. Ama en az 2-3 yıl daha kullanmasını istiyoruz bu bilgisayarı. O yüzden 16 gb ram 512 gb ssd işini görür diye düşündüm. Bu bilgisayar için hangi model ssd almamı önerirsiniz? Uyumlu olacak modeli nasıl bulabilirim bilmiyorum.

SSD kızağı al ve DVD'yi çıkar kızağı oraya tak. Böylece hem SSD hem de HDD kullanırsın.
Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi yaparsam Windows’u ssd’te tekrar kurmam yeterli olacaktır değil mi? Ayrıca dvd’yi söküp ssd takma işlemi kolay bir işlem midir?
 

Hocam SSD markası çok fark etmez ama SATA model SSD almalısınız. NVMe M.2 SSD almayın sakın. Forumda ayrı bir konu açarsanız bütçeyle arkadaşlar önerir SSD.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi yaparsam Windows'u SSD'te tekrar kurmam yeterli olacaktır değil mi? Ayrıca DVD'yi söküp SSD takma işlemi kolay bir işlem midir?

Evet yeterli olur, DVD yuvasini genelde tek bir vida tutuyor o vidayi sokunce serbest kalıyor cekip cikartiyorsunuz ama burada onemli olan dogru kalinlikta olan aparati bulmak, DVD yuvasinin kalinligini olcup ona gore alirsan daha iyi olur.


Genel olarak SATA'da model ayrimi olmaz bu yuzden ne taksan calisir. 2000 lira bu ikisi icin yeterli hatta fazla bile.

SSD olarak su ikisini onerebilirim butce dahilinde:


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…