HP G62-b01ET Isınma Sorunu

We Uğur

Hectopat
HP G62-b01ET marka bir laptop kullanıyorum ve ısınma sorunu yaşıyorum. Ne yapmam lazım sence fan'ı temizlettim ve yüksek hızda bi soğutucu kullanıyorum ama yine PC kasılınca kapanıyor. Yardım edersen çok sevinirim.

nxf1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Altına istediğiniz kadar kaliteli soğutucu alsanız da bu sorunu çözemezsiniz. Fanları temizlettirdim dediniz, nasıl ve kime temizlettirdiniz bilmiyorum. Termal macunu da değiştirin. Laptobun içini tamamen açıp detaylı bir temizlik yapıp termal macunu da değiştirin. Ancak böyle bir nebze olsa daha iyi olur fakat kronik sorun varsa ne yaparsanız yapın yüksek değerlerle karşılaşırsınız.

Anladım ilginiz için çok teşekkür ederim termal macununa kadar değiştirmiştim temizlettirdikten sonra max 1 hafta verim aldım sonra yine aynı sorun linux gibi bi işletim sistemi kursak mesela sistemi az yoran bir işletim sistemi ya da siz daha iyi bilirsiniz tabi bi nebze çözüm olurmu acaba ? Bu arada ilgiiiniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani işletim sistemi değiştirerek bu sorunu çözebileceğinizi düşünmüyorum açıkçası :) Donanımsal sorunları, yazılımsal değişikliklerle çözmeye çalışmak pek fayda sağlamaz. İçinizde kalmasın istiyorsanız bir Ubuntu kurup işlerinizi onda yapmaya çalışın. Gözle görülür bir fark olacağını düşünmüyorum başta da dediğim gibi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı