Merhaba, Hp G62 b07et model laptopun anakartını çipset sorunu nedeniyle değişmesi için laptop tamircisine verdim. Laptopu ilk açtığımda garip geldi ve hemen aida64 ile incelemeye başladım. İlk gözüme çarpan bios sürümüydü. Bu modelin öyle bir bios sürümü yoktu. İkincisi ise dxdiag tan baktığımda on board ekran kartı çalıştığını görüyorum. Normalde Ati Mobility Radeon 5470 olması gerekirdi çünkü yüksek performansta ayarlamıştım. Üçüncüsü ise normalde hp çok eski driverları kabul ederken ekran kartı driverı 14.12 omega driver yüklü olması. Dördüncü ise işlemci teknolojisi hakkında yazanlar. Bunlar gözüme ilk çarpanlar ve sizce bu anakart bu laptop değilde tamirci uydurma bir anakart mı takmış? Resimlerde söylediklerin açıkça gözüküyor. @Recep Baltaş
370 liraya değişti. Sorun driverlarda heralde bir türlü kullanamadım harici ekran kartını. Benchmark programı açsam bile yine intel hd graphics çalışıyor.
Sahibinden.com da bende görmüştüm fakat bir sorun olduğunda gidebileceğin insan olması benim için daha iyidir. Ayrıca bilgisayarcıya verilen işçilik ücreti dahil fiyata.