Arkadaşlar herkese selamlar. Elimde HP G62-B37et laptop mevcut. Tamir için arkadaşım getirdi ekrana görüntü gelmiyor diye. İlk önce monitörden görüntü geliyor mu diye kontrol ettim, görüntünün geldiğini gördükten sonra ekranı değiştirdim. Şimdi farklı bir sorunum var. Ekranı değiştirdikten sonra bilgisayarı formatladım. HP'nin resmi sitesinden baktığımda sadece Windows 7 desteklediğini gördüm driverları da ona göre yükledim ancak driverların sadece Intel HD Graphics ve HD5470 driverlarını indirip yüklememe rağmen aygıt yöneticisinde görünmüyor veya driver yüklemesini tamamlandıktan sonra aktif olmuyor. Seçenekleri eleyerek gitmek amaçlı bütün forumları dolaştım ancak herhangi bir sonuç alamadım. Yaptığım işlemler;
Windows 7 yerine Windows 10 denedim. Windows 10 otomatik yükler diye ancak olmadı.
Forumlarda yazılan aygıt yöneticisinde görünüm kısmından gizli aygıtları göster kısmını açtım acaba driverlar gizli durumdamı diye ancak o da olmadı.
Herhangi bir sıvı teması yoktur.
Farklı bir işlemci ile bilgisayarı açtım yine ekran kartı driverlarını yüklemedi.
Macun veya temizlik açısından sorunu yok onu da belirtmek isterim.
Belki kaçırdığım bir şey vardır diye size danışayım dedim. Beni yanlış anlamayın donanım metive arıza ile ilgili tecrübem ileri seviyede diyebilirim sadece ilk defa böyle bir durum ile karşılaştığım için ve Google'da araştırdığımda bu hatayla karşılaşan olmadığı için çözüm üretemedim. Cevaplarınızı bekliyorum.
Dipnot: Bilgisayarın sorunsuz açılıyor sadece ekran kartı driverları yükleniyor ama gözükmüyor tekrardan belirtmek isterim( VGA görüntü bağdaştırıcısı gözüküyor sadece aygıt yöneticisinde). Diğer driverları Windows otomatik buluyor.