HP G62 Yükseltme Yapmaya Değer mi?

eymenkfn

Decapat
6-7 yıl önce HP G62(Laptop) satın aldım. Özellikleri şu an için iyi değil ve ben de donanım açısından yükseltme yapayım dedim. Ama merak ettiğim bir şey var. Sizce buna değer mi? Benim aklımda para toplayıp daha sonra toplama bir bilgisayar yapmak fakat bu konuyu benden daha iyi bilecek insanlar var o yüzden ben de size sorayım dedim. Sizce Laptop'ın RAM'ini, işlemcisini vs. yükseltmek mi yoksa paramı biriktirip masaüstü PC toplamak mı?

Özellikleri:
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
tabi yeni bilgisayar alsan iyi olur ama oyun oynamayacak isen (bu önemli oynayacaksan işlemciyide değiştir) 4gb daha ram alıp windows 10'a yükselt. rahat seni (internet okul vs) 2025'e (son windows 10 güncelleme tarihi) kadar götürür
oyun oynayacak isen para biriktir

tabi yeni bilgisayar alsan iyi olur ama oyun oynamayacak isen (bu önemli oynayacaksan işlemciyide değiştir) 4gb daha ram alıp windows 10'a yükselt. rahat seni (internet okul vs) 2025'e (son windows 10 güncelleme tarihi) kadar götürür
oyun oynayacak isen para biriktir
Zaten 4gb ram alacaktim ama bu bilgisayar için değer mi diye düşündüm. Oyun oynayacağım ancak gunumuz yüksek grafikli oyunlarini değil yani hem ofis hem de orta seviyeli oyunları oynamayı düşünüyorum ram taktıktan sonra anakart ile uyumlu bir intel i5 alacaktim ve almadan önce bir sorayim sizlere dedim sence intel i5 yeterli benim isteklerim için
Şimdi zaten Laptop yükseltmek hem zahmetli hem de biraz tuzlu iş. O yüzden bunu satıp yenisini almak çok daha mantıklı.
Aynn islemci ve anakart kısmında laptoplar masaüstü bilgisyaralara göre daha pahalı oluyor yenisi almak derken masaüstü mu yoksa Laptop mi?

Oynadığın oyunları mevcut ekran kartı açabiliyorsa ve sorun bellek ve işlemci kaynaklı ise o zaman upgrade yapabilirsin. Ekran kartı yetmiyorsa sonuç değişmez. Çok basit oyunlar oynuyorsan onboard ekran kartlı 3.nesil i5li makinaları 700-800 civarına bulabilirsin ki 1. nesil i5'i ağır ezerler.

Oynadığın oyunları mevcut ekran kartı açabiliyorsa ve sorun bellek ve işlemci kaynaklı ise o zaman upgrade yapabilirsin. Ekran kartı yetmiyorsa sonuç değişmez. Çok basit oyunlar oynuyorsan onboard ekran kartlı 3.nesil i5li makinaları 700-800 civarına bulabilirsin ki 1. nesil i5'i ağır ezerler.
onboard olmaz ciddi misin intel hd graphics 3000, intel hd graphics 4000 falan 3. nesiller

Amd 1 gb ekran kartım var işlemcim ise intel i3 370m 2.4 ghz. Ekran kartını pek bilmem ama anakart ile uyumlu bir islemci almayı düşünüyorum i5 3340(öğrenciyim bütçem fazla değil ne yazık ki) falan ve toplamda 8 gb rama çıkarıcam zaten max. 8 gb destekliyor (4×4) ve bir ssd alacağım 120 veya 240 gb bunları yaptıktan sonra orta seviye bir bilgisayara sahip olur muyum? Yanı ofis kullanımı ve orta seviyeli oyunlar falan
Yazdıktan sonra farkettim açıkçası hala ekran kartı ile işlemcim hangisi hala anlamadım yukarıda bir resim paylaştım siz benden daha iyi bilirsiniz ekran kartımi ve işlemcimi🙂

Son düzenleme:
Birinci nesil i5'den 3.nesil i5'e upgrade edemeyeceğini belirttim. Onun için başka bir makina alman gerekir. Oyun kısmı için ekran kartı ve oynadığın oyunların gereksinimlerini dikkate alman gerek. O makinaya upgrade yapmanı tavsiye etmem. Genel performans artışına yönelik ucuz bir upgrade sadece işlemci olur, o da kendin takarım diyorsan.

Birinci nesil i5'den 3.nesil i5'e upgrade edemeyeceğini belirttim. Onun için başka bir makina alman gerekir. Oyun kısmı için ekran kartı ve oynadığın oyunların gereksinimlerini dikkate alman gerek. O makinaya upgrade yapmanı tavsiye etmem. Genel performans artışına yönelik ucuz bir upgrade sadece işlemci olur, o da kendin takarım diyorsan.
Açıkçası sizlerin yorumlarıyla ve biraz düşündükten sonra yükseltme yapmamaya karar verdim. 3. nesil i5 bir işlemci takabileceğim görüşünü İntel'in sitesinden öğrendim. İlk önce desteklenen soket numarasını buldum "PGA988" sonra ürün özelliklerine göre filtreleyi seçtim oradan desteklenen soketi bulup seçtim zaten bastıktan sonra otomatikman karşıma işlemciler çıktı. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama buna göre konuştum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı