Çıngıraklı Dümbelek
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5625U with Radeon Graphics
32GB DDR4
Amd Radeon Graphics (Sistem Bilgilerinde Seri Adı Bulunmuyor)
Adata IM2P33F8-256GD 256 GB M.2 SSD
HP G9 Laptop
- Meslek
- Öğrenci
Annem özel okul müdürü olduğu için Word ve PowerPoint gibi basit işler için uzun süre kullanayım diye güçlü bir laptop almış. Yaz tatili başladyınca kendisi de işten ayrılınca ondan ödünç aldım. Garantisi varken kendisi bilgisayarı yük altına sokmayıp 1-2 saat kullandığı için sorunlarla karşılaşmamış ama ben kullanmaya başlayınca oyunlarda çökmeler ve sürekli mavi ekranlar almaya başladım. Tüm yazılımsal problemleri çözdüğü söylenen çözümleri denedim ve bir değişiklik olmadı. Ardından Windows bellek sorun tanılama aracını çalıştırdım ve donanımsal bellek problemlerimin olduğu ve üreticiye danışmam gerektiği ile alakalı bir uyarı aldım. Garantisinin bittiğinden emin olduktan sonra içini açtım ve temizledim, sonra RAM'leri çıkarıp slotlarını temizleyip yerlerini değiştirdim. Bu kısa süreli olarak sorunumu çözdü. Fakat sorun bir süre sonra devam etti, bende Windows 11'den Windows 10'a geçtim. Windows 11 kullanırken minidump dosyası açılmıyordu ve mavi ekran asla yeniden başlamıyordu. Windows 10'da minidump klasörüne girebilmeye başladım ve mavi ekranlarda bilgisayar yeniden başlamaya başladı. Şu an da 7 saatte bir mavi ekran alıyorum. En çok aldığım hata kodu ise; MEMORY_MANAGEMENT. Tahminimce belleklerde bir sorun var fakat işi daha iyi bilen kişilere başvurmak istedim. Minidump dosyalarımın olduğu klasörü sıkıştırmaya çalıştığımda dosyaları açma izini yok hatası alıyorum WinRAR'dan.
Son düzenleyen: Moderatör: