HP GD750W ve RTX 3070 sistem uyumu

GokhanSr

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar alınan ekran kartı, işlemci, anakarta giden kabloların aldığımız PSU'da olup olmadığını pinlerin doğru olup olmadığını nasıl anlarız?

Mesela şu bileşenler kablo ve pin bakımından montaj yaparken sıkıntı çıkarırlar mı? Yoksa uyumlu mudur?

Bileşen üreticisi sitesine veyahut satış yapan bir yerin bilgi kısmında bulunan tablodan toplam güç konnektör sayısını görebilirsin.
HP1-J750GD-F12S-icgorsel-06 (1).jpg

1 adet 8 pin CPU, 2 adet PCIe gerekirken 4 adet olması ve 20+4 pin anakart bağlantısı falan var. Uyumludur yani.

Corsair RM 750 modeli uyumlu oluyor o zaman anladığım kadarıyla doğru mudur? Önerir misiniz? Çünkü bu PSU stokta yok ne zaman gelir bilmiyorum. bu yukarıdaki stokta olmayan attığım PSU önerir misiniz peki?

RM serisinde kalitesiz kapasitör kullanılıyor. Fiyatları da biraz uçuk. Onun yerine Core Reactor alın. Sıcak bakmıyorsanız Power Boost 750 Rage, Thermaltake GF1 ve FSP Hydro G gibi alternatifler var.

Açıkçası RM modeli de alınabilir ama fiyatı fazla pahalı.

Tom's Hardware'dan bir alıntı:
"Aslında bu güç kaynağında Çin işi kapasitörlerin olmasını pek umursamıyorum. Çünkü günümüzde kaliteli olarak görülen Japon kapasitörlerinin bile çoğu Çin'de üretiliyor.

Son düzenleme:
RM serisinde kalitesiz kapasitör kullanılıyor. Fiyatları da biraz uçuk. Onun yerine Core Reactor alın. Sıcak bakmıyorsanız GF1, Power Boost 750 Rage, Thermaltake GF1 ve FSP Hydro G gibi alternatifler var.

Açıkçası RM modeli de alınabilir ama fiyatı fazla pahalı.

Tom's Hardware'dan bir alıntı:
"Aslında bu güç kaynağında Çin işi kapasitörlerin olmasını pek umursamıyorum. Çünkü günümüzde kaliteli olarak görülen Japon kapasitörlerinin bile çoğu Çin'de üretiliyor.

Yani bana yukarıda attığım PSU'ya alternatif sadece bir tane PSU önerebilir misiniz? Link olarak atabilirseniz daha güzel olur.

RM serisinde kalitesiz kapasitör kullanılıyor.
Bu biraz göreceli ve rakiplerine göre olmasına kalıyor.
Yoksa çok da kalitesiz değiller. Piyasadaki %90 modellerden daha iyi, 80+ Gold ve tam modüler olmasının yanı sıra garanti süresi de uzun.

Ben RM serisinin kapasitör muhabbetini fiyatı diğerlerine göre daha uçuk olduğuna bağlıyorum açıkçası çünkü oldukça kaliteli bir PSU. Ama alternatif olarak önerebileceğinizi de bakmak istiyorum fiyat olarak artısı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı