keremselim30
Femtopat
Daha fazla
Ne yazıkki eskiler komple BIOS üzerinden. H81'lerde normalde OC izni yok. HP anakart içinde uygun Firmware bulmanız zor gibi.i7 4770K bu işlemciyi OC edebilir miyim? Windows'ta yoksa illa anakarta OC Firmware mi bulmam gerek?
Ne yazık ki eskiler komple BIOS üzerinden. H81'lerde normalde OC izni yok. HP anakart içinde uygun Firmware bulmanız zor gibi.
Güncel sürüm için, Intel 9. nesil üstü işlemci ve Z serisi anakart şartı koymuş:XTU gibi araçlar yaramaz mı?
Güncel sürüm için, Intel 9. nesil üstü işlemci ve Z serisi anakart şartı koymuş:
Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU)
The Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) is used to overclock, monitor, and stress a system. This application is supported with unlocked processors (K- and X-series) only. Refer to “This download is valid for the product(s) listed below” section for supported processors list. WARNING...www.intel.com
Daha eski sürümler olsa da onların da Z serisi anakart şartı olacağını düşünüyorum. Intel sonuçta.
6.0.2 gibi sürümler içinde gene Z serisi gereksinimi olmuş.
Grafik üniteleri için kilit koymuyorlar pek.Aslında daha önceden programı kurmuştum dahili grafik kartı OC için.
H81M-K'da sadece BCLK OC varmış, şahsen 4790 ile kullanıyordum o anakartı ve VRM'ler 100 derece altı görmüyordu. Kilidi açık olsa bile OC kaldırmaz gibi.Keşke en azından BCLK OC yapabilseydim neyse artık parayı biriktirip ASUS H81M-K alacağım onda OC var.
Grafik üniteleri için kilit koymuyorlar pek.
H81M-K'da sadece BCLK OC varmış, şahsen 4790 ile kullanıyordum o anakartı ve VRM'ler 100 derece altı görmüyordu. Kilidi açık olsa bile OC kaldırmaz gibi.
Şahsen sizin yerinizde olsam AM4'e geçmeye uğraşırdımki... Öyle de yaptım zaten.
RTX 2060'ı referans alırsak, 4770 ile hikayeli dediğimiz GPU odaklı oyunlarda iyi kötü beslemekte. Oyundan oyuna değişiyor tabi:Ben kullanıyordum bir ara bozuldu çarpan kilidi ayarları vardı parçaları zaten aldım Vega 64 ve i7 4770K umarım çok büyük bir darboğaz yapmaz.
Olmaz ama Online oyunlarda performans tabi CPU'dan kaynaklı kötü olur.1440P'de Vega 64 ile çok darboğaz olmaz o zaman.