Merhaba, bugün oyun oynarken bilgisayarım dondu. Bazen arada donuyordu; güç tuşundan kapatıp açıyorduk. Bu sefer kapattım ama açtığımda HP logosu geliyor ve tekrar donuyor. Tam açılırken donuyor. F2 tuşunu kullanarak HP'nin testlerini yaptım. RAM taramasına gelince yüzde 7'de donuyor. Diğer bütün testlerde "geçti" yazıyor ama bellek tarama kısmına gelince donuyor. HP desteğe yazdım, ama hiç geri dönen olmadı. Gerçekten markadan nefret ettim. Çok ihtiyacım olduğu bir zamanda da bıraktı. Örnek fotoğrafları bırakacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
RAM tanılama testi ile normal RAM testi arasındaki fark nedir? Biostan girdiğim diagnostics kısmındaki memory test donuyor. Memtest86'yı kastediyorsan o da donuyor. RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı üstüne teker teker de denedim fakat hala donuyor.
RAM tanılama testi ile normal RAM testi arasındaki fark nedir? BIOS'tan girdiğim diagnostics kısmındaki Memory test donuyor. Memtest86'yı kastediyorsan o da donuyor. RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı üstüne teker teker de denedim fakat hala donuyor.
Ben önce tanılama yaptım sonra test yaptım. Bir sorun çıkmadı sonra açıldı. Yüzde 7 de veya bazen yüzde 2 de donuyordu. Ne zaman RAM'e gelince donuyordu. Forum sayfalarına, HP forumuna sordum ama öyle bir çözüm alamadım. Format çözmüyor bu arada. Açılışta F2 de sürekli testleri yapamaya çalıştım. Belki öyle çözülmüştür. 1 hafta kullanamadım.