HP laptop format atarken logo ekranında kalıyor

rr1907

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. HP laptopta format atarken USB ile başlattıktan sonra HP logo kısmında kalıyor PC, herhangi bir işlem yapmıyor.

Format USB'sini ekrandan seçtiniz ve PC kendini kapatıp yeniden başladı demek istiyorsanız yeniden başlatma kısmında USB'yi çıkarmalısınız. USB'yi Rufus ile hazırladınız değil mi?
Henüz format atamadım ki pcye. Format USB'sini hazırladım, taktım, başlattım, logo kısmında donup kalıyor.

ISO dosyasını GPT şeklinde yazdırdınız mı?
Hem GPT hem MBR şeklinde yazdırıp denedim yine olmadı hocam. Daha önce çok format attım hiç böylesiyle karşılaşmadım. Bazen HP logosunda takılı kalıyor bazen de tam format başlayacağı ekranda karıncalanma (pixel pixel yeşil, kırmızı vs. renkte) oluyor.

ISO dosyasını GPT şeklinde yazdırdınız mı?
Mesela şimdi denedim hocam. USB'yi taktım, resetledim, F9'a basarak USB ile başlatma seçeneğini seçtim, "Herhangi bir tuşa basın." uyarısı gelince tuşa bastım, Windows ekranı kısa süreliğine geldi ve pc kendini resetledi normal şekilde açıldı. Formata başlamadı.

Son düzenleme:
Hem GPT hem MBR şeklinde yazdırıp denedim yine olmadı hocam. Daha önce çok format attım hiç böylesiyle karşılaşmadım. Bazen HP logosunda takılı kalıyor bazen de tam format başlayacağı ekranda karıncalanma (piksel piksel yeşil, kırmızı vs. renkte) oluyor.

Mesela şimdi denedim hocam. USB'yi taktım, resetledim, F9'a basarak USB ile başlatma seçeneğini seçtim, "Herhangi bir tuşa basın." uyarısı gelince tuşa bastım, Windows ekranı kısa süreliğine geldi ve PC kendini resetledi normal şekilde açıldı. Formata başlamadı.

BIOS ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Secure Boot disable olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı