HP laptop güç ayarları

Ben de HP marka bir bilgisayar kullanıyorum şu ana kadar hiçbir ısınma problemi yaşamadım. 28 derece ortamda boşta en yüksek 45 derece, yükte en yüksek 80 derece. Notebook u ne zaman aldınız?
Geçen ay aldım. Ben de ısınma problemi yaşamıyorum ama format attıktan sonra böyle bi fan sesi sorunum oldu. Laptopun genel özellikleri özellikleri 512 gb hafıza 8 gb ram 10. nesil i5 işlemci.
HDD SSD var.

Alperen 12 yıl oldu alalı daha 1. İnci senesinde bozuldu 2 kez tamire götürmemeze rağmen çözemediler. Batarya dışta olduğundan dolayı nefret etmiştim oda hp elitebook 8470p.

@babylade cihaz modeli nedir acaba?
@luthermartin bende Pavilion 15 EC0012N Gaming var. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum her ay düzenli termal bakım ve performans testleri yapıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bir zamanlar HP'de gerçektende inanılmaz derecede ısınma problemi vardı. Ama artık ısınma problemi kronik bir sıkıntı değil.

Bu link ile AIDA64 sürümlerinden birini satın alıp veya deneme sürümünü indirip sıcaklık değerlerini paylaşın.

Bu link ile AIDA64 sürümlerinden birini satın alıp veya deneme sürümünü indirip sıcaklık değerlerini paylaşın.
Şu an laptopumun yakınında değilim kusura bakmayın.
Ama ben sürekli elimle altını kontrol diyorum bir haftadır bu fan olayından dolayı hiç öyle aşırı bi ısınma fark etmedim.
10 dakika kullanımdan sonra hafif ılıklaşıyor ve buna paralel ısınıyor ama beni rahatsız edecek bi durum olmadığını söyleyebilirim.
Bakım olayını nerde yaptırabilirim yaşadığım şehirde HP resmi bayisii yok, sanırım bu konuda sıkıntı çekebilirim

Bakım yapan genel servisler bilgisayarcılar var onlara yaptırabilirsiniz. Ama bence en iyisi kendiniz yapmak. Ve bakıma götürmeden veya kendiniz yapmadan önce satıcı ile görüşün. Cihazın garantisi konusunda bir sorun çıkar mı diye. Geçen almışsınız içerisinde çok fazla olmasa da toz birikmiştir. Ben bazı bilgisayarlar gördüm birkaç gün kullanımla içerisi yumak oluyor, bazı bilgisayarlar gördüm aylarca gram toz almıyor.

Anladım, yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Peki bu fan temizleme olayını laptopu açmadan yapabilme imkanım yok mu?
Süpürge ile çekme önerisinde bulunan oldu da

Süpürge ile çekebilirsiniz ancak öyle yaparsanız çektiğiniz yöne göre ya ızgaralara tüm toz dolacak ve hava çıkış tamamen kapanacak ya da tozlar fana dolacak ve fan kilitlenip bozulacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…