HP laptop için GPU Undervolt veya Watt sınırlayıcı program önerisi

453493

Hectopat
Makaleler
2
RAM
8x2
Ekran kartı
AMD Radeon RX6500M
Anakart
HP Victus 15
İşlemci
Ryzen 5 5600h
HP Victus 15 için RX 6500M'e undervolt yapmak istiyorum. Kalıcı değil, BIOS'a müdahale etmek istemiyorum ki zaten BIOS'ta böyle seçenekler de yok. FPS sınırlamak bir noktada çözüm olsa da ayarlaması oldukça zaman alıyor. MSI Afterburner, BIOS ayarları kilitli olduğu için çalışmıyor. AATU(UXTU), Ryzen Controller içinde GPU ayarı göremedim. FPS limitleyip UXTU ile de CPU ayarını yapıp keyfime bakabiliyorum ama bir noktada oyun değiştirmek zulüm gibi oluyor.

GPU ortalama sıcaklığı en fazla 75 oluyor çünkü GPU junction değeri 98'den 99 olduğunda GPU güç kesiyor, sanırım çalışabilir maksimum sıcaklığı 100 derece olduğu için 99 sınır koyulmuş ki mantıklı. Linux tarafında Corectrl ile GPU gücünü 30 watt ile sınırlayabiliyorum, kart maksimum 50W çekiyor ancak Linux tarafında da maksimum 30 watt seçeneği var yani 40 gibi değerler yapamıyorum. Windows için bunu yapabileceğim bir program var mı?

Özet: Windows için güç sınırlayıcı program arıyorum. Çünkü GPU sıcaklığı junction değerinden termal kısma yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…